επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Νικολόπουλος-Λέγκας σε Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο και ΝΟΔΕ

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο και τη ΝΟΔΕ Τρικάλων στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Νικολόπουλου παρέστη ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας του κόμματος Ν. Λέγκας. Ο Ν. Λέγκας κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ χαρακτήρισε αδιέξοδη την πολιτική που εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση.
 Έκανε λόγο για παραδοξότητες «αφού όλο και περισσότεροι παρατηρούν τους φόρους να ανεβαίνουν και τα έσοδα να πέφτουν, την ύφεση να βαθαίνει και τις τιμές να ανεβαίνουν, το έλλειμμα να μικραίνει και το χρέος να μεγαλώνει. Και όλα αυτά γιατί οι οριζόντιες περικοπές των δαπανών κτυπούν την κατανάλωση. Γιατί τα λεφτά του χαμηλοσυνταξιούχου πηγαίνουν στην κατανάλωση. Γιατί η μείωση της κατανάλωσης, μειώνει το τζίρο, μειώνει τα έσοδα, μεγαλώνοντας το φαύλο κύκλο της ύφεσης» είπε.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο βουλευτής απαιτείται ένα άλλο μείγμα πολιτικής στηριγμένο σε ρεαλιστική βάση και σε προσεγγίσιμους στόχους. Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του κόμματος επισήμανε ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να ξανακερδίσει όλους αυτούς που έχασαν την εμπιστοσύνη τους. «Ας τους μιλήσουμε όχι γι’ αυτά που νομίζουμε ότι θέλουν να ακούσουν αλλά γι’ αυτά που χρειάζονται για να ελπίσουν και πάλι. Ας τους αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τη χώρα, και ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η ψήφος τους, λέγοντας τους αλήθειες ακόμη και αν δεν είναι ευχάριστες», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Επιμελητήριο της πόλης παρουσία του Προέδρου του Β. Γιαγιάκου, του Αντιπροέδρου Ευ. Βενέτη και μελών του Δ.Σ. με τη συμμετοχή του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Απασχόλησης Δ. Κοντού και του πρώην Προέδρου του ΤΕΜΠΜΕ Ν. Δομένικου, όπου παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου και κυρίως αυτό της παροχέτευσης ρευστότητας στην Αγορά και στην πραγματική οικονομία.

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Ε.Κ.Α. Τρικάλων όπου παρουσία της Προέδρου του Ντ. Δήμα και στελεχών του Εργατικού Κέντρου συζητήθηκαν οι συνέπειες της κρίσης στις εργασιακές σχέσεις καθώς και η αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της ανεργίας που πλήττει το Νομό Τρικάλων.