επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΤΩΝ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΡΗΞΕΩΝ»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία έχει επιλέξει το δρόμο της ανατροπής, των σαρωτικών αλλαγών και των μεγάλων ρήξεων που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία για να βγει από την κρίση, έστειλε το Σάββατο 9 Απριλίου, η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη από τη Λάρισα, όπου πραγματοποιήθηκε το 3ο προσυνέδριο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε τη Λάρισα για να παρουσιάσει τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αγροτική οικονομία καθώς και τις
 προγραμματικές θέσεις του κινήματος για την περιφερειακή ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «οι Έλληνες εδώ και ένα χρόνο υποχρεώνονται σε μεγάλες θυσίες. Και όσο περνάει ο καιρός, αντί οι θυσίες αυτές να πιάνουν τόπο, δείχνουν ότι κινδυνεύουν να πάνε χαμένες καθώς η Κυβέρνηση έμεινε εκεί που την αφήσαμε τον περασμένο Μάιο, όταν πήραμε τη χρηματοδότηση και αποφύγαμε, εκείνη τη στιγμή, τη χρεοκοπία».



«Δεν τόλμησε να συγκρουσθεί με τα μεγάλα και δύσκολα συστήματα, με αυτούς που ουσιαστικά συντηρούν τις σπατάλες και παράγουν τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.



«Η Ελλάδα έχει λύση. Η Ελλάδα έχει διέξοδο. Και όσες δυνάμεις με ρεαλισμό και πίστη αγωνίζονται για να σωθεί ο τόπος, πρέπει να σταθούν όρθιες. Να αντιδράσουν στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Να συγκρουσθούν με το μηδενισμό, την άρνηση, την απαξίωση. Να μην συμβιβαστούν με την παραίτηση και το φόβο», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τους λόγους ίδρυσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την αγροτική οικονομία, η Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι «μέσα στην παραζάλη της υπερκατανάλωσης, του εύκολου κέρδους μέσα από δανεικά, της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης, όλοι εγκαταλείψαμε την αγροτική οικονομία, την κτηνοτροφία, την αλιεία. Εγκαταλείψαμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο πρωτογενής τομέας. Και έτσι φτάσαμε στο σημείο η αγροτική οικονομία να είναι πλήρως ανοχύρωτη».

Αναφερόμενη στο στόχο του κινήματος για την αγροτική οικονομία τόνισε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για μια εναλλακτική, αειφόρο και καινοτόμο γεωργία» και παρουσίασε τους τέσσερις άξονες της πολιτικής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι οποίοι είναι: η προώθηση εναλλακτικών καλλιεργειών, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των αγροτών, η αύξηση της παραγωγικότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων.
Δελτίο τύπου