επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Διαβεβαιώσεις Κουτρουμάνη προς Ν. Λέγκα για τις ελλείψεις γιατρών στο ΙΚΑ Τρικάλων

Δώδεκα επιπλέον γιατροί εκ των οποίων δύο παιδίατροι στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας (Ν.Μ.Υ) θα προστεθούν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει ο αν. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απαντώντας στην παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκα για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα καταστήματα του Οργανισμού στο Νομό Τρικάλων. Συγκεκριμένα, στην απάντηση Κουτρουμάνη αναγνωρίζεται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα μετά τη λήξη των
συμβάσεων ορισμένων γιατρών, και δηλώνεται ότι εξασφαλίστηκε έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της 33/2006 ΠΥΣ για συμβάσεις μίσθωσης έργου με χίλιους τετρακόσιους (1.400) γιατρούς- οδοντιάτρους και εκατό (100) οικογενειακούς γιατρούς για την κάλυψη αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στην ίδια απάντηση διευκρινίζεται ότι στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας (Ν.Μ.Υ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τρικάλων από τον Οργανισμό προβλέπονται 40 οργανικές θέσεις ιατρών και οδοντιάτρων και υπηρετούν 41 ιατροί και οδοντίατροι.

Τονίζεται επίσης ότι για το Νομό Τρικάλων έγινε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμβάσεις μίσθωσης έργου 12 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Αναλυτικά, για την ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τρικάλων προβλέπονται 1 ακτινολόγος, 1 ορθοπεδικός, 1 οφθαλμίατρος, 1 παθολόγος, ή γενικής ιατρικής, 2 παιδίατροι, 1 χειρουργός και 1 ψυχίατρος. Για το Παράρτημα Πύλης προβλέπονται 1 παθολόγος ή γενικής ιατρικής, για το Παράρτημα Φαρκαδόνας 1 οδοντίατρος και για το Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλαμπάκας 1 παιδίατρος και 1 καρδιολόγος.

Επομένως, στο Νομό Τρικάλων θα προστεθούν 12 επιπλέον ιατροί εκ των οποίων 2 παιδίατροι στην ΝΜΥ ΙΚΑ ΕΤΑΜ Τρικάλων.

Μέχρι την πλήρωση των θέσεων το Ίδρυμα εξετάζει τη δυνατότητα μετακίνησης παιδιάτρου από την πλησιέστερη Υγειονομική Μονάδα.

Στην απάντηση του Υπουργείου υπογραμμίζεται ακόμη ότι δύνανται πλέον οι ασφαλισμένοι να απευθύνονται και σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ, των οποίων τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στις υπηρεσίες υγείας του Ιδρύματος και παρέχονται τηλεφωνικά από το 184 καθώς και από τα ΚΕΠ.

Σε δήλωσή του για το θέμα ο πρώην Υφυπουργός τονίζει:

«Εύχομαι οι διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού να επαληθευτούν στην πράξη και να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται. Παράλληλα, θα ήθελα να τονίσω ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να μειώνουν κι όχι να αυξάνουν την ταλαιπωρία των πασχόντων, κάθε ηλικίας, και την καταπόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».