επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο Σ. Χατζηγάκης λέει «όχι» στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ.

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση από τον τρικαλινό βουλευτή και ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών.Σκληρή κριτική ασκεί για άλλη μια φορά στην κυβερνητική πολιτική για την οικονομία ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Αφορμή αποτελεί τη φορά αυτή η πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πύλης, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας του Ν. Τρικάλων, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στις περιοχές αυτές, αλλά και στην καθημερινή ζωή των πολιτών. «Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, όλοι αντιλαμβάνονται την
ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και αύξησης των δημόσιων εσόδων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σ. Χατζηγάκης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργός Οικονομικών και συμπληρώνει: «Στη χάραξη μιας τέτοιας πολιτικής, όμως, πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν μια σειρά από παράγοντες –κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει στην περίπτωση της επιχειρούμενης «Αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ» από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομίας, αγνοώντας τις ανάγκες 90.000 πολιτών του Νομού Τρικάλων (ενός νομού, μάλιστα, όπου επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες στις ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές του) σχεδιάζει την κατάργηση των Δ.Ο.Υ. Πύλης, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας.

Ξεχνάει, όμως, η κυβέρνηση ότι:

1. Οι εν λόγω Δ.Ο.Υ. εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων τόσο σε πεδινές, όσο και σε δύσβατες και απομακρυσμένες ορεινές περιοχές και σε ενδεχόμενη κατάργησή τους οι πολίτες αυτοί θα αναγκάζονται να διανύσουν 60-70 χιλιόμετρα για να μεταβούν στα Τρίκαλα, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, αλλά και χρήμα.

2. Οι περιοχές που εξυπηρετούνται από τις ανωτέρω Δ.Ο.Υ. είναι τουριστικά αναπτυσσόμενες, με χειμερινό και θερινό τουρισμό.

3. Στις περιοχές αυτές λειτουργεί σημαντικός αριθμός βιοτεχνιών, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακών μονάδων, χιονοδρομικό κέντρο κλπ,

4. Ενδεχόμενη κατάργηση των Δ.Ο.Υ. –εκτός του ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα της απόλυτης αδικίας των κοινωνικών φορέων και των κατοίκων του νομού Τρικάλων– θα στερήσει μια ολόκληρη περιοχή από μια υπηρεσία που βοήθησε στο μέγιστο βαθμό την έννοια της αποκέντρωσης και της ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο για το νομό Τρικάλων».

Ο τρικαλινός βουλευτής και πρώην υπουργός καταλήγει επισημαίνοντας ότι «επειδή η ενδεχόμενη κατάργηση των γραφείων ΔΟΥ Πύλης, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας θα υποβαθμίσουν και θα ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους της περιοχής και θα ενισχύσει τον μαρασμό της υπαίθρου, οπισθοδρομώντας τις περιοχές αυτές, κατά 50 χρόνια, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι σκοπεύει να κάνει με τη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. Πύλης, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας; Θα αγνοηθούν οι όποιες λαθεμένες εισηγήσεις τεχνοκρατών υπαλλήλων, που δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής, και αντί να καταργηθούν οι τρεις Δ.Ο.Υ. να συνταχθεί ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσής τους και αναβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών τους;».