επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Με πολλές υποσχέσεις επέστρεψε από την Αθήνα ο Δ. Σακελλαρίου

Eρευνα.Επέστρεψε την Τετάρτη το βράδυ από την Αθήνα όπου είχε μεταβεί ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου. Ο κ. Σακελλαρίου με αφορμή την συνάντηση που είχαν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι της χώρας με τους κ.κ. Παπανδρέου και Ραγκούση, εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που τον περίσσεψε για να πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών. Για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη υπήρχε ρεπορτάζ στο χθεσινό φύλλο της Έρευνας. Να συνοψίσουμε μόνο στο ότι ο Υπουργός το θέμα παραχώρησης του ΚΕΓΕ το βλέπει θετικά και με το νέο έτος και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του κ. Σακελλαρίου ως Δημάρχου θα αποφασίσει σχετικά. Ο κ. Σακελλαρίου επεδίωξε συνάντηση και με την κ. Μπιρμπίλη (υπουργό Περιβάλλοντος) όπου τα δυο Δασικά οικόπεδα που ζητάει ο Δήμος στο κέντρο της Καλαμπάκας να δοθούν για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου του Δήμου.

Ο κ. Σακελλαρίου μίλησε με τον Γραμματέα του Υπουργείου όπου τον εξήγησε πως το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί δια μέσου Περιφέρειας όπου ανήκουν πλέον τα Δασαρχεία.

Ήταν θετικός πάντως στο αίτημα του κ. Σακελλαρίου σε περίπτωση που η Περιφέρεια ανάψει το πράσινο φως.

Το ραντεβού που επεδίωξε με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Βενιζέλο μετατέθηκε για το μέλλον αφού την Τετάρτη απουσίαζε σε συσκέψεις.

Ο κ. Σακελλαρίου μιλώντας στο Ρ/ΣΤΑΓΩΝ αποκάλυψε πως επισκέφτηκε και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να πληροφορηθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δανειοδοτήσεις των Δήμων που συνενώνονται με τον νέο Δήμο Καλαμπάκας.

Μια συγκέντρωση όλων των Δανείων φθάνει το ποσό των 9,5 έως 10 εκατομμύρια Ευρώ με μοναδικό Δήμο που δεν έχει συνάψει Δάνειο (δεν οφείλει), αυτόν του Δήμου Βασιλικής.

Ο κ. Σακελλαρίου παρευρέθηκε και στην ομιλία των κ.κ. Παπανδρέου, Ραγκούση και Στε4φάνου όπου δεσμεύτηκαν πως οι κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο σπίτι κ.ά.) θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Ουδεμία όμως αναφορά έγινε (κατά τον κ. Σακελλαρίου) για το μέλλον των Συμβασιούχων στους ΟΤΑ.

Εξαπέλυσε βολές κατά Μπουτίνα

Ο κ. Σακελλαρίου επετέθη για ακόμη φορά κατά της νυν Δημοτικής Αρχής λέγοντας ότι δεν διαχειρίζεται σωστά τα οικονομικά του Δήμου.

Μάλιστα ανέφερε νούμερα που δείχνουν πως ο Δήμος με τους οργανισμούς του και τις επιχειρήσεις έχει κάνει υπερανάληψη πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ.

Συν αυτό ανέφερε πως ο νυν Δήμος Καλαμπάκας οφείλει τουλάχιστον 600 χιλιάδες σε ιδιώτες ενώ οι υποχρεώσεις προς τα Ταμεία ΙΚΑ και ΤΑΔΚΥ ξεπερνούν τις 450 χιλιάδες ευρώ. Αναφέρθηκε ακόμη πως τα χρήματα (82 χιλ.) για σχολικές δαπάνες έχουν διατεθεί σε άλλες υποχρεώσεις του Δήμου.

Ο κ. Σακελλαρίου την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει μια περιοδεία σε όλα τα χωριά του Δήμου Καλαμπάκας ώστε να ενημερώσει και να ενημερωθεί από τους Δημότες.

Τόνισε ακόμη πως θα αξιοποιηθούν όλοι οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι αλλά και όσοι δεν εξελέγησαν όπως και όσοι συμπεριλαμβάνονταν στο ψηφοδέλτιο και επιθυμούν να προσφέρουν έχοντας χρόνο στην διάθεσή τους.