επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τζανακούλης: Θα τα φτιάξουμε μόνοι μας τα μεσογειακά χωριά

«Έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε εμείς όλα τα οικήματα που χρειάζονται για τους Μεσογειακούς Αγώνες και στη συνέχεια να τα εκμεταλλευτούμε ως δήμοι, χωρίς επαναλαμβάνω να χρειαστεί να επιβαρυνθεί κανένας συμπολίτης» δήλωσε ο Κ. Τζανακούλης, απαντώντας ουσιαστικά στην αρνητική στάση του ΟΕΚ και αποδεικνύοντας γιατί κατάφερε να βγει τέσσερις φορές δήμαρχος Λάρισας.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα του τύπου για την αδυναμία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να κατασκευάσει τα Μεσογειακά Χωριά της Λάρισας και του Βόλου ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ο Δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων κ. Κ. Τζανακούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ήταν γνωστό, τόσο σ’ εμένα προσωπικά, όσο και σε πολλά μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι ο ΟΕΚ δεν είχε χρήματα. Γι’ αυτό επιζητούσαμε και επιζητούμε ακόμα τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής στο Βόλο, είχα τηλεφωνήσει προσωπικά και στην κ. Ροδούλα Ζήση και στον κ. Φίλιππο Σαχινίδη, οι οποίοι μου απάντησαν ότι κανόνισαν ραντεβού με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το οποίο θα γίνει βεβαίως εν ευθέτω χρόνο, αφού υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία. Θα πρέπει ωστόσο να ακούσουμε από τα χείλη του κ. Παπακωνσταντίνου, ότι δεν θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Οικονομικών τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με 150 εκατομμύρια ευρώ την ανέγερση των Μεσογειακών Χωριών. Αν δε γίνει αυτό όλα τα άλλα για μας δεν έχουν καμία ισχύ.
Βέβαια, επειδή η όλη κατάσταση δυστυχώς δεν είναι στο καλύτερο σημείο, εγώ πρότεινα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής να υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας στον Υπουργό Πολιτισμού για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Αυτό, είπα ότι πρέπει να γίνει άμεσα και μάλιστα θα πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό το λόγο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Ο Πρόεδρος της ΟΕΜΑ απάντησε ότι θα κάνουμε συμβούλιο αφού έρθει ο κ. Αντάντι στις 12 ή 13 Δεκεμβρίου. Εγώ εμμένω σ’ αυτή την άποψη, αλλά επαναφέρω για μια φορά ακόμα την πρόταση να προχωρήσουμε οι δήμοι που είμαστε αρμόδιοι για την διοργάνωση των Μεσογειακών, να βρούμε εναλλακτικές προτάσεις για την ανέγερση των Μεσογειακών Χωριών. Όλες οι άλλες λύσεις είναι ημίμετρα που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των Μεσογειακών Αγώνων».
Ερωτηθείς να αναφέρει ενδεικτικούς εναλλακτικούς τρόπους ο κ. Τζανακούλης σημείωσε: «Έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε εμείς όλα τα οικήματα που χρειάζονται για τους αγώνες και στη συνέχεια να τα εκμεταλλευτούμε ως δήμοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς επαναλαμβάνω να χρειαστεί να επιβαρυνθεί κανένας συμπολίτης».