επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τι λέει ο Τσέλιος για τη δίωξη (;) καθηγητή που καταγγέλλει η ΕΛΜΕΤ

Σχετικά με την τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για τα σχολεία του Ν. Τρικάλων τη Δευτέρα 29/11/2010, με αφορμή την πειθαρχική δίωξη καθηγητή του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και την κοινωνία των Τρικάλων ότι: Η δίωξη του καθηγητή έγινε επειδή υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και όχι επειδή εξέφρασε συνδικαλιστική άποψη. Τα γραφόμενα και λεγόμενα περί συνδικαλιστικής δίωξης δεν
αληθεύουν.
Τα γεγονότα και η σχετική διαδικασία έγιναν πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας, και ως εκ τούτου, καμιά συμμετοχή δεν είχαμε σε αυτά. Συγκεκριμένα η Διευθύντρια ενός Γυμνασίου των Τρικάλων υπέβαλε αναφορά στην προκάτοχο μας , εκείνη ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε Δ/ντη Λυκείου κα ο τελευταίος με το πόρισμα του διαπιστώνει ότι ο συνάδελφος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπει ο Δ.Υ. κώδικας (Νόμος 3528/2007)
Εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία, όπως οφείλουμε από το νόμο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσαν να εγερθούν υπόνοιες περί συγκάλυψης ενός πειθαρχικού παραπτώματος , με όσες συνέπειες μπορούσε αυτό να επιφέρει.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ.Ε Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Θεόδωρος Τσέλιος