επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή Δημάρχου Πύλης προς τον Υπουργό για τη Δ.Ο.Υ. Πύλης

κ. Υπουργέ, Το 2000 με μία αναίτια απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, καταργήθηκε το Δημόσιο Τοπικό Γραφείο που λειτουργούσε επί 45 χρόνια στην Πύλη και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων. Με την τότε απόφαση δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα για το Δήμο Πύλης και την ευρύτερη περιοχή των όμορων Δήμων, αφού οι κάτοικοι-πολίτες αναγκάζονταν να διανύσουν
 μέχρι και 140 χιλιόμετρα για την εξυπηρέτησή τους. Η αναίτια αυτή απόφαση βρήκε ανταπόκριση τον Αύγουστο του 2005 όπου
αποκαταστάθηκε η καταφανέστατη αδικία και ένα καθολικό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ικανοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Με το Προεδρικό διάταγμα 159 που υπογράφτηκε την 24η Αυγούστου 2005 έγινε η σύσταση Δ.Ο.Υ Β΄ τάξης στο Δήμο Πύλης, συμπληρώνοντας το π.δ. 551/1998 (Φ.Ε.Κ.259 Α.)
Η επαναλειτουργία της αναβαθμισμένης Δ.Ο.Υ. στην Πύλη, αποτέλεσε θετικότατη εξέλιξη στην περιοχή και γενικότερα στο Νομό μας. Δεκάδες Δημοτικά Διαμερίσματα ορεινών περιοχών συνολικού πληθυσμού 25.000 κατοίκων, οι οποίοι λόγω και της πολύπλευρης επιχειρηματικής δραστηριότητας τους (γεωργία, κτηνοτροφία. τουρισμός) ένιωσαν ανακούφιση, όταν ανακοινώθηκε η Υπουργική απόφαση που όριζε την 6η Νοεμβρίου 2007 ως ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Πύλης του Νομού Τρικάλων. Στην αναγγελία της επανασύστασης και λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ο Δήμος μας, συνέβαλε με σημαντικές δαπάνες και είχε σημαντική συμβολή στο στήσιμο και στον εξοπλισμό της υπηρεσίας, εκφράζοντας την ευαρέσκεια των κατοίκων στη βούληση της πολιτείας, για την αποκατάσταση της αδικίας που η ίδια είχε προκαλέσει.
Εάν (όπως φημολογείται) έχετε καταλήξει στο τελικό σχέδιο "Αναδιοργάνωση των Δ.Ο.Υ" που προβλέπει και την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Πύλης, με σκοπό να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων, οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι θα κάνετε μεγάλο λάθος στην περίπτωση που μας αφορά.
Α. Θα ταλαιπωρήσετε χιλιάδες κατοίκους της ορεινής περιοχής της Δυτικής Θεσσαλίας, που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ.
Β. Θα υποβάλλετε σε μεγάλες δαπάνες τους πολίτες, οι οποίοι θα "τρέχουν" εκατοντάδες ή στην καλύτερη περίπτωση δεκάδες χιλιομέτρων ταλαιπωρίας και εξόδων για να εξυπηρετηθούν.
Γ. Θα στερήσετε μια ολόκληρη περιοχή από μια υπηρεσία που βοήθησε στο μέγιστο βαθμό την έννοια της αποκέντρωσης και της ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο για το νομό μας.
Δ. Προκαλείτε το κοινό αίσθημα της απόλυτης αδικίας των φορέων και των κατοίκων της περιοχής μας, που της στερείτε μια υπηρεσία, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια όλων μας για τις ενέργειές σας.
Ε. Εφαρμόζετε για μια ακόμη φορά τη λογική του "ράβε ξήλωνε" δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές μας κοινωνίες, σε πείσμα των ωφελούμενων πολιτών μας, μια και η μόλις τριών ετών αναβαθμισμένη Δ.Ο.Υ. Πύλης, έρχεται να "συνθλιβεί" σε λαθεμένες εισηγήσεις.
-Παρακαλούμε, να λάβετε υπόψη τις παραπάνω θέσεις, που εκφράζουν το καθολικό αίσθημα δικαίου αιτήματος των κατοίκων του νέου "Καλλικρατικού" Δήμου Πύλης, αγνοώντας τις όποιες λαθεμένες εισηγήσεις των τεχνοκρατών υπαλλήλων σας, που θα υποβαθμίσουν και θα ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους της περιοχή μας.