επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ηλεκτρονικό το ημερήσιο «Βήμα» παύει να τυπώνεται σε χαρτί από σήμερα

«ΤΟ ΒΗΜΑ» παύει να τυπώνεται σε χαρτί από σήμερα και οι αναγνώστες του θα μπορούν να το διαβάζουν μόνο ηλεκτρονικά. Στην πρόκληση της εποχής αναφέρεται στο πρωτοσέλιδου του τελευταίου φύλλου (αριθ. 16166) που δεν είναι άλλη από τα μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο. Η εφημερίδα επισημαίνει πως μετά την διακοπή της έντυπης έκδοσης, τον Ιανουάριο του
2011 θα ανοίξει τις πύλες της μια εντελώς νέα ηλεκτρονική εφημερίδα, η οποία θα είναι απάντηση του «Βήματος» στα αιτήματα των καιρών. Αναλυτικά η εφημερίδα στο σημερινό της σημείωμα γράφει:
«Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση.
Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.
Εφημερίδες με παράδοση και ιστορία βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να καταρρέουν καθώς οι αναγνώστες τους επιζητούν την ενημέρωσή τους μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαδόχους των, οι περισσότεροι των οποίων είναι τα sites που αυτές οι ίδιες οι εφημερίδες δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια!..
Η μεταβολή όσο και αν τρομάζει πολλούς (με την ασύλληπτη εξέλιξη του Διαδικτύου) ήταν φυσιολογική. Ολο και περισσότερες εφημερίδες διακόπτουν τη χάρτινη έκδοσή τους και αναπτύσσουν ηλεκτρονικά συστήματα ενημέρωσης.