επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Την Τρίτη 01/02 τα εγκαίνια της έκθεσης αφίσας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Μετά την Αθήνα και την Λάρισα, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, από 27 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2011.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Χρήστο Λάππα.
Παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των
 χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξή της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.