επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Νέος γύρος αντιπαραθέσεων στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για κατάθεση μήνυσης λόγω παρεμπόδισης συνεδρίασης εναντίον των κυρίων Γιώργου Τσίντζηρα και Στέφανου Ντάκου. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Αχιλλέας Λιούτας «στην προηγούμενη συνεδρίαση οι κύριοι Τσίντζηρας και Ντάκος παραβίασαν τα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα που αναφέρονται στην παρακώλυση και παραβίαση των συνεδριάσεων διοικητικών συμβουλίων. Ως εκ τούτου για να
διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου το σώμα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο για υποβολή μήνυσης εναντίον των δύο».

Το συμβούλιο με ψήφους πέντε έναντι δύο (κυρίων Γάτσιου και Ανδρέου) αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον κ. Λιούτα για την κατάθεση μήνυσης η οποία θα υποβληθεί σήμερα το πρωί.

Οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας κύριοι Τσίντζηρας, Ντάκος και Ντοβόρης, στην έναρξη της συνεδρίασης έδωσαν το παρών και αφού κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους αποχώρησαν. Αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κύριοι Ντάκος και Ντοβόρης έδωσαν στη δημοσιότητα το υπόμνημα στο οποίο, μεταξύ των άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Βάσει του εγγράφου του ΥΠ. ΑΓ.ΑΝ. και Τροφίμων (Γενική Διεύθυνση Συνεργατισμού και Ομαδικών Δραστηριοτήτων) εποπτεύουσας αρχής των συνεταιριστικών οργανώσεων, που κοινοποιήθηκε στην ΕΑΣΤ, το δ.σ. της ΕΑΣΤ δεν έχει καμία αρμοδιότητα να καθαιρεί ένα εκλεγμένο μέλος του. Όπως τονίστηκε και με δήλωση του κ. Τσίντζηρα στο προηγοούμενο δ.σ. και καταχωρήθηκε στα πρακτικά ο κ. Τσίντζηρας πρέπει να συμμετέχει κανονικά στις συνεδριάσεις του δ.σ. και μόνο αν υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ότι ασκεί ανταγωνιστική προς την ΕΑΣΤ δραστηριότητα γίνεται η διαπιστωτική πράξη του δ.σ. και παύεται αυτοδίκαια.

Στη συνεδρίαση του δ.σ. της 21ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος κ. Λιούτας Αχιλλέας εμπόδισε τον κ. Τσίντζηρα να ψηφίσει επί των θεμάτων του δ.σ. και διέταξε την πρακτικογράφο να γράφει ότι την υπαγορεύει ο ίδιος… Κατόπιν διαφωνιών των μελών του δ.σ. ο πρόεδρος κ. Λιούτας διέκοψε τη συνεδρίαση».

Επίσης στο υπόμνημα αναφέρεται ότι κανένα μέλος της μειοψηφίας δεν είχε ανάρμοστη συμπεριφορά και ούτε εκτόξευσε απειλές.

Αντιθέτως, ο κ. Λιούτας με νέες του δηλώσεις υποστηρίζει «πως έχουν καταγραφεί στα πρακτικά οι απειλές εκ μέρους των δύο που τους οδήγησαν στην απόφαση να προσφύγουν δικαστικά».

Ο κ. Θανάσιος Γάτσιος από την ελάσσονα αντιπολίτευση με δηλώσεις του στην ΕΡΕΥΝΑ δηλώνει αντίθετος «στην τακτική που ακολουθείται από τις συνεταιριστικές παρατάξεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν θα αλλάξουν κάτι» και τονίζει πως «είναι κατά αυτών των αποφάσεων και πρακτικών». ΕΡΕΥΝΑ