επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κυνήγι σε απαγορευμένη ζώνη καταγγέλουν Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας

Μέλη των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας επισκέφτηκαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου το δασαρχείο και το αστυνομικό τμήμα Αγιάς μετά από καταγγελίες για κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή στα όρια οικισμού του δήμου Αγιάς. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατ’ επανάληψη κάποιες ομάδες κυνηγών αδιαφορούν για τα επιτρεπτά όρια και κυνηγούν μέσα σε
 καταφύγιο άγριας ζωής και πολύ κοντά σε σπίτια, ενώ έχει παρατηρηθεί συχνά το φαινόμενο να μπαίνουν σε περιφραγμένα κτήματα για να κυνηγήσουν μέσα σ’ αυτά! Για τα περιστατικά, ενημερώθηκε το δασαρχείο Αγιάς το οποίο είχε κάνει τις κατάλληλες ενέργειες που προβλέπονται για τέτοια συμβάντα.

To δασαρχείο μας ενημέρωσε για την πορεία των υποθέσεων και πως παρόμοια προβλήματα συναντούν συχνά καθώς και ότι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιοχής. Εκφράστηκε, δε, η επιθυμία να στελεχωθεί σύντομα η δασική υπηρεσία με άτομα από την Αγροφυλακή ώστε να γίνει καλύτερη η περιφρούρηση του δασικού πλούτου.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το αστυνομικό τμήμα για να ενημερωθούμε για τις δικές τους ενέργειες και το ρόλο του τμήματος στην προστασία των ατόμων που παλεύουν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ο Διοικητής του Τμήματος Αγιάς, Αστυνόμος κ. Τσιώρας Χρήστος μας διαβεβαίωσε πως η αστυνομία ανταποκρίνεται και θα είναι παρούσα σε κάθε περίπτωση που παραβιάζεται η ιδιοκτησία και η προσωπική ακεραιότητα των πολιτών. Επίσης, ανέφερε, πως σε κάθε περίπτωση, όταν ζητηθεί η συνδρομή της υπηρεσίας μας, αυτή θ’ ανταποκριθεί θετικά βοηθώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Θα πρέπει, τέλος, να αναφερθούμε γενικότερα στα προβλήματα με τις παράνομες μεθόδους κυνηγίου που παρατηρούνται σ' όλη τη χώρα. Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών που διεκδικούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θα προσπαθούμε για την καλύτερη συνεργασία πολιτών και υπηρεσιών.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ