επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Πρότυπο εξυπηρέτησης του πολίτη να γίνει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας»

«Επιθυμούμε και επιθυμώ προσωπικά όσοι εργάζονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι υπερήφανοι και ταυτόχρονα να είναι όλοι οι Θεσσαλοί υπερήφανοι για τις υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας.Οφείλουμε να σταθούμε αποτελεσματικά στο πλευρό των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν να ανατρέπονται σταθερές δεκαετιών στη ζωή τους» «Σας εμπιστευόμαστε όλους. Γνωρίζουμε ότι μπορείτε να κάνετε θαύματα. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωθεί η οργάνωση και να αλλάξει η νοοτροπία ώστε όχι μόνο να
 μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες αλλά να εξυπηρετούνται με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Στόχος μας είναι να γίνει η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας πρότυπο διοίκησης, πρότυπο αποτελεσματικής λειτουργίας, πρότυπο εξυπηρέτησης του πολίτη».

Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε σήμερα ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απευθυνόμενος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου, στους διευθυντές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

«Επιθυμούμε και το επιθυμώ ιδιαίτερα εγώ όσοι εργάζονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι υπερήφανοι. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε και επιθυμώ ιδιαίτερα εγώ να είναι όλοι οι Θεσσαλοί υπερήφανοι για τις υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός προέτρεψε τα στελέχη της Περιφέρειας «να μην ξεχνούν ούτε λεπτό ότι τους τελευταίους μήνες ανατρέπονται σταθερές δεκαετιών στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων κι ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ανταπεξέρχονται με δυσκολία – όσοι το καταφέρνουν – στις καθημερινές τους ανάγκες. Οφείλουμε να σταθούμε αποτελεσματικά στο πλευρό των πολιτών, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά πού δίνουν πίστωση χρόνου και που είναι απαιτητικοί», διευκρίνισε.

Στην εισήγησή του ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στις νέες δομές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την πεποίθησή του για την επιτυχή αντιμετώπιση των διοικητικών δυσκολιών που υπάρχουν στο ξεκίνημα του θεσμού με συνεργασία, σεβασμό, αλληλοκατανόηση, σωστή και χρηστή διοίκηση προς όφελος των πολιτών.

«Βρισκόμαστε - τόνισε ο αιρετός Περιφερειάρχης - στην αρχή μιας νέας αρχιτεκτονικής δομής. Η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αποτελεί την απλή συνένωση τεσσάρων νομαρχιών. Ούτε είναι η γραμμική συνέχιση της κρατικής Περιφέρειας. Είναι κάτι καινούργιο. Η δομή, οι διαδικασίες και η λειτουργία θα είναι διαφορετική. Οι Θεσσαλοί αποφασίζουμε πλέον για την Θεσσαλία. Παίρνουμε πλέον την τύχη της περιοχής στα χέρια μας. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό να δομήσουμε το νέο θεσμό σε στέρεες βάσεις».

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια, δεν υπάρχει ο χρόνος να μετατεθεί οτιδήποτε στο μέλλον και ότι όλες οι αποφάσεις πρέπει να υλοποιούνται αμέσως ώστε να προχωρήσει ο προγραμματισμός.

Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα - στο πλαίσιο της Επιτροπής για την Απογραφή και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού κ. Ραγκούση- να δοθούν ειλικρινή και πραγματικά στοιχεία για τον απολογισμό των καταργηθεισών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων «καθώς είναι καθολική και δίκαια η απαίτηση της κοινωνίας ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας να στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία.

Πρέπει – υπογράμμισε ο Κ. Κ. Αγοραστός - να δούμε πού βρισκόμαστε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε από την αρχή αυτό που πρέπει. Να μπορέσουμε να καλύψουμε τις όποιες αδυναμίες μας τώρα που ο θεσμός είναι στην αρχή».

Ο αιρετός Περιφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες τους «θα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των εργαζομένων και των πολιτών. Δεν διεκδικούμε το ρόλο του Μεσσία, ούτε το αλάθητο. Ο ρόλος σας είναι νευραλγικός: Όσο καλύτερη πληροφόρηση έχουμε από εσάς τόσο καλύτεροι είμαστε και εμείς και τόσο καλύτερες αποφάσεις παίρνουμε προς όφελος της Θεσσαλίας συνολικά και κάθε περιοχής ειδικότερα», είπε και διαβεβαίωσε:

«Προχωράμε όλοι μαζί με προτεραιότητες που συζητούμε και αποφασίσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έχουμε ισχυρή εντολή από τους πολίτες για να διεκδικήσουμε και να οικοδομήσουμε καλύτερη προοπτική για την Θεσσαλία. Προχωράμε με απόλυτο σεβασμό στο νόμο, με την θέληση να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου και με αποφασιστικότητα να αναμετρηθούμε, να συγκρουστούμε με τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε, τεκμηριωμένα αλλά μαχητικά».