επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Επεισοδιακή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΤ

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ η οποία προκλήθηκε μετά από πρόσκληση που υπογράφει «ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος». Η σχετική πρόσκληση που είχε κοινοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες στους αντιδημάρχους αλλά ήταν το περιεχόμενο το γνώριζαν και τα νέα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης είχε προκαλέσει εκνευρισμό ο οποίος μεταφέρθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση. Ειδικότερα από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι κ.κ. Τσιάρας και Κολότσιος δηλώνοντας πως αυτή η συνεδρίαση είναι παράνομη, καθώς έχει εκλεγεί νέο Δ.Σ. στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 20 του μηνός. Οι ίδιοι ανέφεραν πως διαφωνούν ως προς το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά στην έγκριση πρακτικού επιτροπής για την προμήθεια «ολοκληρωμένου συστήματος τηλελέγχου για τον έλεγχο των διαρροών του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Τρικάλων». Μάλιστα επικαλέστηκαν και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, όπου τονίζεται πως θα γίνει διερεύνηση όλων των παραμέτρων του εν λόγω θέματος και κατόπιν θα γίνει ενημέρωση για τις περαιτέρω ενέργειες.
Ο κ. Ταμήλος

Σε δηλώσεις του ο κ. Ταμήλος υποστήριξε πως σκοπεύει να παραιτηθεί μέχρι το τέλος του μ’ηνα, ενώ ο ίδιος δεν είχε πάρει στα χέρια του την σχετική απόφαση για το νέο Δ.Σ. στη ΔΕΥΑΤ, την οποία πήρε χθες μετά τη συνεδρίαση της επιχείρησης. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραιτηθώ, αλλά δεν μου είχαν κοινοποιήσει τίποτα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγχώνευση

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις που αφορούν την υποχρέωση συγχώνευσης των κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων εφαρμόζονται αναλόγως και στη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Έτσι, οι ΔΕΥΑ των δήμων που συνενώνονται σε ένα νέο δήμο, συγχωνεύονται υποχρεωτικά σε μία.

Η υποχρεωτική συγχώνευση των ΔΕΥΑ, πραγματοποιείται με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου εντός δύο μηνών από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών. Η απόφαση συγχώνευσης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τον οικείο δήμο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου νομιμότητας

Στην περίπτωση διαδημοτικής ΔΕΥΑ, όταν μέρος της περιοχής αρμοδιότητάς της ανήκει σε δήμο στον οποίο περιέρχεται υφιστάμενη ΔΕΥΑ, μπορούν να πραγματοποιηθούν, εναλλακτικά, τα εξής:
-Διάσπαση της διαδημοτικής ΔΕΥΑ και ενσωμάτωση του αντίστοιχου τμήματός της στην υφιστάμενη ΔΕΥΑ του νέου δήμου.
- Διατήρηση μιας ενιαίας διαδημοτικής ΔΕΥΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με συγχώνευσή της με την υφιστάμενη ΔΕΥΑ.
Και στις δύο περιπτώσεις, η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών. Ερευνα