επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Όχι μπλόκα στις εθνικές οδούς ψήφισε το Πανελλαδικό

Ηπιότερες μορφές διαμαρτυρίες, προσαρμοσμένες και στις… αστικές προτιμήσεις αποφάσισε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, που συνεδρίασε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Έτσι, για φέτος αποκηρύχθηκαν τα μπλόκα στις εθνικές οδούς και επικράτησε η λογική της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση μέσω της «απελευθέρωσης» των διοδίων από τις ιδιωτικές εταιρείες και των συλλαλητηρίων με αγροτικά αυτοκίνητα σε επιλεγμένες πόλεις. Μετά από
 μια μαραθώνια σύσκεψη, με πολλές διαφωνίες, οι 14 από τους 16 εκπροσώπους νομών που παραβρέθηκαν αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι. Πρωτοστάτες της «ήπιας άποψης» ήταν οι Χρήστος Γκόντιας (Δράμα) και Γιάννης Παναγής (Σέρρες). Ο πιο «θερμόαιμος», που επέμεινε στο κλείσιμο των δρόμων ήταν ο Βάιος Γκανής (Λαμία).

Οι αγρότες αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε ολομέτωπη αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία και επέλεξαν μια σειρά από πιο ήπιες διαμαρτυρίες, προκειμένου αφενός η κυβέρνηση να αισθάνεται την «ανάσα» των αγροτών και δη των Νέων Αγροτών, αλλά και να υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης.


Η συζήτηση, που κάποια στιγμή έφτασε στα όρια της πλήρους διαφωνίας, διήρκεσε από τις 11 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ αναφέρθηκε και διεξοδικά το πώς θα εξελιχθεί η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή σε Ομοσπονδία, στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα να εγγραφούν όλοι οι ανεξάρτητοι μέχρι σήμερα σύλλογοι και όποιος άλλος βούλεται να κινηθεί σε αυτό το πνεύμα μέσα από την τροποποίηση των καταστατικών.