επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΣΥ:Aισιόδοξη δύναμη αλλαγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντικά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την σύσταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ως καινούριου πολιτικού χώρου, με πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά για μια καλύτερη πραγματικότητα ανέδειξε η πρώτη συνάντηση των φίλων και των μελών της στη
 Λάρισα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2011, στο ξενοδοχείο Metropol στη Λάρισα.

Η αθρόα προσέλευση, της πρώτης ανοιχτής συγκέντρωσης στο νομό Λάρισας, έθεσε τις βάσεις για την σύμπραξη και ενεργοποίηση των πολιτών σε τοπικό επίπεδο.

Η Δημοκρατική Συμμαχία προήλθε μέσα από συνθήκες ζύμωσης της κοινωνίας, μια συμμαχία πολιτών από όλο το δημοκρατικό φάσμα, συμμετέχουν άνθρωποι ανοικτοί σε νέες ιδέες, που τολμούν να προτείνουν και όχι απλά να παρατηρούν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υπεύθυνος του οργανωτικού τομέα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Λευτέρης Ιορδανόπουλος, τονίζοντας πως «…η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο δεν είναι μια τυπική διαδικασία ή μια σειρά εκδηλώσεων. Είναι το πρώτο καθοριστικό βήμα για τη διαμόρφωση μιας νέας συλλογικότητας. Να γνωρίσουμε καλύτερα πολιτικά και προσωπικά. Να αναζητήσουμε νέους τρόπους πολιτικής δράσης και δημοκρατικής συνεννόησης και συνεργασίας, σήμερα ξεκινάμε και από την Λάρισα…».

Στην συνέχεια ο υπεύθυνος νεολαίας κ. Βασίλης Τσιατσιάμης, πρόσθεσε: «η νεολαία της ΔΗΣΥ, είναι μια προσπάθεια νέων ανθρώπων που πολλοί από αυτούς δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και τα κοινά και δεν είχαν και δεν έχουν «δηλητηριασμένα» μυαλά όπως συνήθως συμβαίνει με ανθρώπους που βρίσκονται στις υπάρχουσες πολιτικές νεολαίες. Καταθέτουμε αξίες, αρχές, και πολιτικές συμβάλλοντας από την πλευρά μας στην διάδοση των ιδεών της ΔΗΣΥ»

Ο βουλευτής Ηλείας κ. Γιώργος Κοντογιάννης ο οποίος επεσήμανε:«Η Δημοκρατική Συμμαχία γεννήθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την πατρίδα…το μόνο που υπάρχει είναι η αίσθηση της ευθύνης και το καθήκον να τοποθετηθούμε καθαρά και ουσιαστικά στα προβλήματα, προκειμένου να βγούμε από την δύσκολη φάση που βρισκόμαστε… Θα ξεκινήσουμε με την σύσταση τοπικών οργανώσεων στην επαρχία. Στη συνέχεια θα γίνει το Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος με βασική επιδίωξη την σαφή διατύπωση ρεαλιστικών και καινοτόμων προτάσεων για. Παρόλο που το κόμμα μας έχει ζωή μόλις 2 μήνες, είμαστε βέβαιοι ότι μέρα με τη μέρα η απήχηση μας στην ελληνική κοινωνία θα ενισχύεται. Άλλωστε στην πολιτική είναι καλύτερα να ξεκινάς από χαμηλά και με αγώνα, σκαλί - σκαλί, να ανεβαίνεις ψηλά, παρά να βρίσκεσαι ξαφνικά ψηλά και να πέφτεις απότομα και ηχηρά χαμηλά..»

Η κ. Θέκλα Παρασκευούδη, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι μια κεντρομόλος δύναμη, αναπτύσσεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος με σκοπό να καλύψει το υπαρκτό πολιτικό κενό. Είναι ένα κίνημα αρχών και στρατηγικών, μακριά από το λαϊκισμό και την παλαιοκομματική νοοτροπία. Ιδρύθηκε για να μετατρέψει την εκκωφαντική σιωπή όλων αυτών που σιωπούσαν τόσο καιρό σε μία αισιόδοξη δύναμη αλλαγής. Βάζουμε τέρμα στις διαχωριστικές γραμμές, τραβάμε κόκκινη γραμμή στο λαϊκισμό και προτάσσουμε το ρεαλισμό και την κοινή λογική. Αυτός είναι ο πυρήνας της Συμμαχίας, η σύνθεση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου. Από μας εξαρτάται να βρούμε τον τρόπο να επικοινωνήσουμε με τον πολίτη. Είμαστε πραγματιστές, και όχι λαϊκιστές.»

Επίσης, συμμετείχε ο κ. Γιώργος Τασιόπουλος, η κ. Βάγια Μουτζίκου, ο κ. Μάριος Ξηρομερίτης, ο κ. Αντώνης Γκατζηρούλης, ο κ. Βάιος Καραίσκος, ο κ. Γιώργος Μπαρτζώκης, ο κ. Κακαργιάς Δημοσθένης, ενώ ο κ. Γρηγοριάδης Δημήτρης απουσίασε λόγω ασθενείας. Παρόν ήταν και ο κ. Σεραφείμ Γκόλιας, ιδρυτικό μέλος του ν. Καρδίτσας, ο κ. Λευτέρης Μωυσιάδης, ιδρυτικό μέλος του ν. Πιερίας. Σημαντική υπήρξε η παρουσία όλων, καθώς προέρχονται από τον επιχειρηματικό, επιστημονικό, αγροτικό και συνδικαλιστικό χώρο. Δυναμικό παρόν είχαν φοιτητές και νεολαίοι που θα επανδρώσουν το κομμάτι της νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.