επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ν. Λέγκας: Κλείνουν τελικά οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Τρικάλων-Καλαμπάκας;

Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Τρικάλων και αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκα προκάλεσε η σημερινή φημολογία σύμφωνα με την οποία από τη Δευτέρα δεν θα λειτουργούν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί Τρικάλων, Καλαμπάκας και Καρδίτσας, καθόσον χορηγούνται υποχρεωτικές άδειες σε όλο το προσωπικό.
Ο Ν. Λέγκας, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ανακοινώσει ποια είναι τελικά τα σχέδια του ΟΣΕ σχετικά με τα δρομολόγια της Δυτικής Θεσσαλίας, και επιπλέον τι μέλλει γενέσθαι με τη
 λειτουργία και το προσωπικό των σιδηροδρομικών σταθμών Τρικάλων Καλαμπάκας και Καρδίτσας.

Ο πρώην Υφυπουργός, σε δήλωσή του, καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επιτέλους τη στάση της, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην ισχύει η φημολογούμενη κατάργηση της λειτουργίας των σταθμών και των δρομολογίων του ΟΣΕ.

«Δεν μπορεί από τη μια ο Ο.Σ.Ε. να κάνει λόγο για αναβάθμιση του δικτύου στη Δυτική Θεσσαλία και για διατήρηση των κερδοφόρων δρομολογίων, κι από την άλλη, λίγες μέρες μετά, το Υπουργείο να αποψιλώνει τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και να δρομολογεί το κλείσιμό τους.

Πολύ περισσότερο όταν για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων γραμμών έχουν επενδυθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ας μας πουν επιτέλους τι από τα δύο ισχύει γιατί όλα αυτά μόνο σοβαρότητα δεν δείχνουν», καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Λέγκας.