επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στο Ε.Β.Ε.Α. με τον Αντ. Σαμαρά ο Ν. Λέγκας

Στην ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), στην οποία κυριάρχησαν θέματα που αφορούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα παραβρέθηκε ο βουλευτής Τρικάλων και αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Λέγκας, συνοδεύοντας τον
Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με παράγοντες της Αγοράς με στόχο την καλύτερη αποτύπωση και αξιολόγηση προτάσεων οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στη χάραξη της οικονομικής και αναπτυξιακής στρατηγικής της Ν.Δ.

Σε δηλώσεις του ο πρώην Υφυπουργός, αφού τονίζει το έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματος για τις θέσεις των εκπροσώπων της πραγματικής οικονομίας, επισημαίνει:

«Επισκεφτήκαμε, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά το Ε.Β.Ε.Α. με σκοπό να ενημερωθούμε από τα πλέον επίσημα χείλη για την κατάσταση στην Αγορά.

Εγκαινιάζουμε με αυτό τον τρόπο μια νέα περίοδο στο διάλογο με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την Ανάπτυξη, έτσι ώστε οι κόποι να πιάσουν τόπο και να μην εξατμίζονται από την Ύφεση.


Όπως επισήμανε κι ο Πρόεδρος είναι μείζον ζήτημα η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και για το λόγο αυτό πέρα από τη δημιουργία συστηματικών πρωτογενών πλεονασμάτων, στη προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση, κορυφαία σημασία έχει η Ανάπτυξη, η τόνωση της οικονομικής μεγένθυσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.)-το βασικότερο μέσο άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής- πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και «μαξιλάρι» για να καλύπτονται οι αποκλίσεις και οι αστοχίες των εσόδων».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών βαρών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επενδύσεων, την μείωση της σπατάλης ως αντίδοτο στις οριζόντιες περικοπές.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στα κονδύλια του ΕΣΠΑ και στις δυνατότητες να δανειοδοτηθεί η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το 30% της εθνικής μας συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ , ώστε να μπουν ταχύτατα στην χώρα μας τα κοινοτικά κονδύλια.