επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σε πλήρη εξέλιξη η απογραφή στο δήμο Τρικκαίων

Ο πρόεδρος της επιτροπής απογραφής κ. Δημοσθένης Μάντζαρης δήλωσε πως υπάρχουν εκκρεμότητες οι οποίες αντιμετωπίζονται.Μία απαιτητική διαδικασία αποδεικνύεται η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του δήμου Τρικκαίων. Ο Καλλικράτης προβλέπει τη συγκρότηση επιτροπών απογραφής στους νέους δήμους οι οποίες έχουν να επιτελέσουν ένα σημαντικό έργο, μιας και θα καταγράψουν τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα. Επομένως, θα θέσουν τα
θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθούν οι νέοι δήμοι για να λειτουργήσουν στο εξής.

Στο δήμο Τρικκαίων, με απόφαση του δημάρχου κ. Χρήστου Λάππα, πρόεδρος της επιτροπής ανέλαβε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημοσθένης Μάντζαρης. Ο ίδιος, με χθεσινές του δηλώσεις, υπογράμμισε πως «γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να εντοπιστούν τα περιουσιακά στοιχεία του νέου δήμου προκειμένου να είμαστε συνεπείς με τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το υπουργείο Εσωτερικών».

Υπενθυμίζεται ότι η απογραφή θα γίνει σε τέσσερις φάσεις που θα ολοκληρωθούν 28/2/2011. Θα συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής με όλα τα στοιχεία των πρώην δήμων συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεώσεων από υπογραφείσες συμβάσεις ακόμη και από έργα που δεν έχουν ξεκινήσει. Μέχρι την 31η Μαρτίου 2011 θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την Απογραφή του νέου Δήμου και τον Ισολογισμό Έναρξης 1/1/2011.

Όπως εξήγησε ο κ. Μάντζαρης στις συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιούνται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου δίνονται απαντήσεις σε απορίες που προκύπτουν από καθυστερήσεις ή ολιγωρίες για τα οριστικά στοιχεία των πρώην δήμων που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, αλλά υπάρχουν, οπότε θα πρέπει να εντοπιστούν τώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στους περιφερειακούς δήμους (δημοτικές ενότητες) εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία κυρίως είναι θέμα μη εφαρμογής του διπλογραφικού ή του κλαδικού συστήματος στις οικονομικές τους υπηρεσίες. Ωστόσο, η επιτροπή απογραφής αναζητά τα στοιχεία για να ολοκληρώσει το έργο της εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Όπως τόνισε ο κ. Μάντζαρης, η επιτροπή απογραφής του δήμου Τρικκαίων, βρίσκεται στη τρίτη φάση του έργου της, όμως υπάρχουν εκκρεμότητες από τις δύο προηγούμενες φάσεις που τις εντοπίζουν και τις αντιμετωπίζουν. Ερευνα