επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για τις Εργατικές κατοικίες της Σωτήρας

Η απεμπλοκή των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα και εν τέλει οι Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή της Σωτήρας να παραδοθούν στους 168 δικαιούχους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Σε αυτή μετείχαν ο διευθυντής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Κων/νος Γούλας, ο αρμόδιος επί θεμάτων Υποδομών αντιδήμαρχος Απόστολος Κολότσιος καθώς και
υπηρεσιακοί παράγοντες του οργανισμού.

Τα στελέχη του ΟΕΚ έφθασαν στα Τρίκαλα έπειτα από πρόσκληση του κ. Κολότσιου προκειμένου να βρεθεί η λύση στο μείζον αυτό ζήτημα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει τόσο την προηγούμενη όσο και την τωρινή δημοτική αρχή καθώς το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ οι Εργατικές Κατοικίες έχουν ανεγερθεί ωστόσο υπολείπονται ορισμένα έργα υποδομών και ειδικότερα οι δρόμοι πρόσβασης των ιδιοκτητών των παρακείμενων αγροτεμαχίων οι οποίοι παρουσιάζουν υψομετρικές διαφορές με εκείνους που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες προκειμένου να μεταβαίνουν στις νέες τους κατοικίες.

"Υπάρχουν εξελίξεις"

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες αμέσως μετά τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Τρικκαίων "υπάρχει μια θετική εξέλιξη σαν δημοτική αρχή και με πρωτοβουλία του κ. Λάππα θα συναντηθούμε με τους κατοίκους της Σωτήρας και πιστεύω θα δρομολογηθεί κάποια λύση που πιστεύω θα εξυπηρετήσει τόσο τα συμφέροντα τους όσον αφορά την πρόσβαση στα αγροκτήματα τους όσο και την συνέχιση του έργου των Εργατικών κατοικιών,ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι δικαιούχοι να πάρουν τα σπίτια τους".

Δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα

Μπορεί μεν οι εξελίξεις για το θέμα να είναι θετικές, βάσει των όσων δήλωσε ο κ. Κολότσιος ωστόσο ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο οι δικαιούχοι θα μπουν τελικά στα νέα τους σπίτια, δεν δόθηκε καθώς ερωτηθείς σχετικά από τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης σε πόσο χρονικό διάστημα οι δικαιούχοι θα μπουν στα σπίτια τους, ανέφερε επί λέξη "με την παρουσία του κ. Γούλα βρέθηκε μια λύση η οποία θα τεθεί υπόψιν του δημάρχου που απουσιάζει στην Αθήνα αλλά και της τοπικής κοινωνίας που θα γίνει αποδεκτή από όλους και θα εγκριθεί".

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα ώστε οι διαδικασίες να "ξεκολλήσουν" και επιτέλους οι Εργατικές Κατοικίες της Σωτήρας να παραδοθούν στις οικογένειες σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Πρωινός λόγος