επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση του Ελληνικού Κολεγίου χειρούργων

Ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ στο ξενοδοχείο Αμαλία Καλαμπάκας η 12η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση που οργανώνει το Ελληνικό Κολέγιο χειρούργων. Η πρώτη ημέρα κύλησε με την εισήγηση χαιρετισμό του πρώην Υφυπουργού Υγείας, προέδρου του κολεγίου Αθανάσιο Γιαννόπουλο. Ο κ. Γιαννόπουλος στην ομιλία του ανέφερε πως σκοπός αυτής της συνάντησης είναι πρώτα το επιστημονικό κομμάτι και δεύτερο η προτίμηση να γίνει αυτή η συνάντηση στα Τρίκαλα όπου θα διδόταν ευκαιρία για μια
προσκυνηματική εκδρομή στα Μετέωρα που εκτός από Παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο για τον Χριστιανισμό αποτελεί ειδική σημειολογία.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως το κολέγιο ιδρύθηκε το 2005 και από τότε έγιναν πολλές συναντήσεις για να ανταμώνουν τα μέλη.

Και οι συναντήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τους καθηγητές αλλά και τους νέους επιστήμονες που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν την επιστήμη στο μέλλον.

Ανέφερε ακόμη πως η ενημέρωση των νέων είναι υποχρέωση για τους παλαιότερους.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο Τρικάλων λέγοντας πως πρόκειται για στολίδι που ο ίδιος έβαλε ένα μικρό λιθαράκι για την κατασκευή από το 2004 – 2007 ως Υφ/ργός Υγείας.

Στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ και του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής έκλεισε με την διάλεξη του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανίδη.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει προσκυνηματική επίσκεψη στα Μετέωρα. ερευνα