επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Στο 1ο ΕΠΑΛ η στέγαση των εργαστηρίων των ΤΕΙ

 Ευχάριστα ήταν χθες τα νέα όσον αφορά την στέγαση των εργαστηρίων των τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στα Τρίκαλα και που εναγωνίως αναζητούσε η Δημοτική Αρχή προκειμένου έτσι ώστε από τον επόμενο Σεπτέμβριο να μην υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία των τμημάτων.
Πρόκειται για μία αίθουσα του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Τρικάλων, στην Μπάρα, η οποία δεν χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια και η οποία κρίνεται ως η πλέον κατάλληλη για να
στεγαστούν τα εργαστήρια των ΤΕΙ.

Την αίθουσα επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν χθες ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρ. Λάππας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Απ. Κολότσιος, οι οποίοι μάλιστα συνοδεύονταν και από τους προϊσταμένους των δύο τμημάτων ΤΕΙ κ. Λάμπρο Σδρόλια και Ξενοφώντα Σπηλιώτη. Όλοι τους σχημάτισαν θετική γνώμη για την αίθουσα και έτσι έδωσαν το οκέι για να "φιλοξενήσει" τα εργαστήρια.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την πλευρά της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Τρικάλων ή την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την παραχώρηση της αίθουσας, ο κ. Λάππας δήλωσε τα εξής:

"Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις και που θα στηρίζονται αυτές, παραμένει κυρίαρχο το αίτημα της κοινής λογικής η οποία λέει πως υπάρχει μια πολύ μεγάλη αίθουσα γιατί να μην χρησιμοποιηθεί για να κάνουν τα παιδιά μάθημα;"

Φυσικά η λύση που δίδεται στο πρόβλημα στέγασης των εργαστηρίων των δύο τμημάτων ΤΕΙ Τρικάλων ενδεχομένως να μειώνει αισθητά τον κίνδυνο πιθανής μεταφοράς τους στην έδρα του Ιδρύματος, στη Λάρισα, θέμα που πολλές φορές τελευταία έχει εγερθεί με σημείο αιχμής τη στέγασή τους, δεν τον αποτρέπει όμως, γι' αυτό και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει συνεχώς να βρίσκεται σε εγρήγορση, μέχρις ότου βρεθεί κατάλληλος χώρος για την μόνιμη στέγαση και των δύο τμημάτων ΤΕΙ.Πρωινός λόγος