επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Νέος κύκλος εκλογολογίας με σενάρια για εκλογές εξπρές στις 17 Απριλίου

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που συγκάλεσε στην Ιπποκράτους διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όπως και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά τις διαβουλεύσεις για το Μνημόνιο 4, αλλά πολλά στελέχη συνεχίζουν να συντηρούν την εκλογολογία. Την ίδια ώρα οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις στην ευρωζώνη πιέζουν τον πρωθυπουργό προς αυτή την κατεύθυνση των εκλογών και μάλιστα παράγοντες του κόμματος περιγράφουν ως
οριακές τις πολιτικές ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός.

Σε όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό έρχονται να προστεθούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ραγδαία μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ενώ μετρήσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι η ανοχή των πολιτών μειώνεται με ραγδαία επίσης ταχύτητα.

Προφανώς λόγω αυτών των αδιεξόδων σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα δεν φαίνεται να αποκλείουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στον Απρίλιο ή έστω τον Μάιο. Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν ο πρωθυπουργός μπορεί να περιμένει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου και αμέσως μετά να προκηρύξει εθνικές εκλογές για τις 17 Απριλίου.

Αντίθετοι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζονται κορυφαία στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μάλιστα σε συνέντευξή της δηλώνει πως δεν αντέξει η χώρα το κόστος των πρόωρων εκλογών.

Την ίδια ώρα με την ιδέα των πρόωρων εκλογών φαίνεται ότι φλερτάρουν οι κύριοι Χάρης Καστανίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Πάνος Μπεγλίτης, Νίκος Σηφουνάκης, ενώ μάλλον προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Newslt