επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τρώμε "ξύλο" τσάμπα -Βαρύ το κλίμα για τον τσάρο

Ένα χρόνο τώρα με την τρόικα να ζητάει συνεχώς και νέα μέτρα που απομυζούν τον Έλληνα πολίτη, η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού οικονομικών επιβεβαιώνει πως το τούνελ της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας έχει μέλλον ακόμη τουλάχιστον μέχρι το 2015. Τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δείχνουν περίτρανα ότι ένα χρόνο τώρα τρώμε ξύλο από το ΔΝΤ και αυτό θα συνεχιστεί. Οι μαύρες τρύπες πρέπει να καλυφθούν με 1,7 δις ευρώ επιπλέον και άλλα
 25 δις τα επόμενα τέσσερα χρόνια και το ερώτημα είναι από που;

Όλοι βέβαια γνωρίζουν το ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δεξί χέρι του κ. Παπακωνσταντίνου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ.

Μείωση δαπανών, έσοδα από φόρους, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και οργανισμών του δημοσίου, επιπλέον κόψιμο μισθών στις ΔΕΚΟ και πάγωμα προσλήψεων από ένα προς πέντε σε ένα προς επτά. Δηλαδή κάθε επτά εργαζόμενοι που αποχωρούν από το δημόσιο θα προσλαμβάνεται ένας.

Την ίδια ώρα πολλοί πράσινοι βουλευτές εκφράζουν την πεποίθηση τους ότι η λιτότητα συνεχίζεται και πως οι προσπάθειες του υπουργού οικονομικών πλέον έχουν αποδειχθεί άκαρπες.

Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τα έψαλλαν στον Τσάρο οι περισσότεροι με πρώτη τη Βάσω Παπανδρέου που με ειρωνικό τρόπο τον προστριβές στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μονόδρομος του είπε, να πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Για πρώτη φορά δεν σας βλέπω αισιόδοξο και αυτό είναι καλό διότι έχετε προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις και άλλων βουλευτών που ζητούν πλέον την κεφαλή του κ. Παπακωνσταντίνου επί πίνακι. Πολλοί από τους βουλευτές αλλά και ορισμένους υπουργούς στοιχηματίζουν ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου στο τιμόνι του οικονομικού επιτελείου, καθώς θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών.Newpost