επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας Χρήστο Μαγκούφη

Αναδάσωση υπό την αιγίδα της Βουλής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην καμένη περιοχή του Αλεποβουνίου Υμηττού. Την πρωτοβουλία είχε ο Δήμος Καισαριανής, η Ένωση Γερμανοελληνικών Συνδέσμων και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου. Συνολικά φυτεύτηκαν 20.000 προβλαστημένες βελανιδιές που παραχώρησε η Ένωση Γερμανοελληνικών Συνδέσμων.
Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας κ. Χρήστος Μαγκούφης, ο Πρέσβης
της Γερμανίας Dr. Roland Wegener, η Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανοελληνικών Συνδέσμων Dr. Sigrid Skarpelis-Sperk , ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου συνοδευόμενος από εθελοντές εργαζόμενους της Βουλής και πλήθος πολιτών και μαθητών.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της αναδάσωσης ο κ. Μαγκούφης αναφέρθηκε στους συμβολισμούς που έχει αυτή η ελληνογερμανική πρωτοβουλία στο χώρο της Καισαριανής. Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για την αξία του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.