επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συνεννόηση και συνεργασία ζήτησε ο Κώστας Αγοραστός

Συνεννόηση και συνεργασία ζήτησε ο Κώστας Αγοραστός από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου-«Θεωρούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο ως προνομιακό πεδίο συμμετοχής, συνεννόησης, συναίνεσης και συνεργασίας για την Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς»
-«Με τον Κανονισμό Λειτουργίας δίνουμε το δυνατότητα έκφρασης σε όλους: αιρετούς,
 εκπροσώπους φορέων και πολίτες»

-Προτεραιότητά μας να οικοδομήσουμε ανθρωποκεντρική Περιφέρεια»

Στο τρίπτυχο «συναινετικός – δημοκρατικός – αποτελεσματικός» συνόψισε τα βασικά χαρακτηριστικά του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Με τον Κανονισμό δίνουμε το δυνατότητα έκφρασης σε όλους: αιρετούς, εκπροσώπους φορέων και πολίτες. Βούλησή μας είναι να θεμελιώσουμε τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου με βάση τις αρχές της ελεύθερης και απρόσκοπτης έκφρασης ιδεών, απόψεων και προτάσεων, της επιδίωξης και επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης και συνεργασίας καθώς και της αποτελεσματικότητας καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι όργανο μόνο διαλόγου αλλά και αποφάσεων», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «μέσα από τον διάλογο με τις υπόλοιπες παρατάξεις θεωρούμε ότι καταλήξαμε σ’ ένα πλαίσιο δημοκρατικό, ευέλικτο και δημιουργικό».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την πάγια θέση του για «γνήσιο δημοκρατικό διάλογο χωρίς αποκλεισμούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο» και ξεκαθάρισε ότι η αιρετή Περιφερειακή Αρχή «αντιμετωπίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ως προνομιακό πεδίο συμμετοχής, συνεννόησης, συναίνεσης και συνεργασίας για την Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς.

Οι καιροί είναι δύσκολοι αλλά δέσμευσή μας είναι να προσπαθήσουμε με λίγα να κάνουμε πολλά και όχι με πολλά λίγα. Προς την κατεύθυνση αυτή θέλουμε την ενεργό συνεργασία, την εποικοδομητική κριτική και φυσικά τον δημοκρατικό έλεγχο όλων των παρατάξεων και πάνω απ’ όλα την ενεργό συμμετοχή όλων των Θεσσαλών.

Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στον κεντρικό στόχο μας να οικοδομήσουμε μια ανθρωποκεντρική Περιφέρεια Θεσσαλίας που αγκαλιάζει και μεριμνά για κάθε οικογένεια σε κάθε γειτονιά του τόπου μας», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.