επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ανησυχούν οι κάτοικοι της Φήκης

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων όπου εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και αγωνιστική διάθεση.Ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί και η επίσημη πρόταση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Χθες για μια ακόμη φορά γονείς και κάτοικοι του δ.δ. Φήκης του δήμου Πύλης σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του γυμνασίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους
στην απομάκρυνση του σχολείου.
Η συγκέντρωσε διοργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων, σε μια εκδήλωση που εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και η αγωνιστική διάθεση για να παραμείνει το σχολείο στην έδρα του.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πύλης κ. Νίκος Τόλιας, όπου και ο ίδιος με τη σειρά του μετέφερε την άποψη του δήμου Πύλης, επί του θέματος για την παραμονή του σχολείου στην Φήκη.

«Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος πήρα την πρωτοβουλία να θέσω ορισμένα θέματα. Η θέση μας, ως δημοτική Αρχή και ως δημοτικό συμβούλιο είναι κατά της συγχώνευσης του σχολείου. Θεωρούμε ότι δεν είναι θέμα οικονομικό ή όλη διαδικασία, αλλά έχει ως στόχο την ημιμάθεια των πολιτών, ώστε να υπάρξουν φθηνά εργατικά χέρια», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά τους οι γονείς, αναλύοντας το θέμα, σημείωσαν ότι δεν μπορεί σε ένα μεγάλο δήμο, όπως αυτό της Πύλης, να λειτουργεί ένα σχολείο, όταν οι ανάγκες του μαθητικού δυναμικού είναι εξαιρετικά μεγαλύτερες.

«Για έναν δήμο 20.000 κατοίκων, δεν μπορεί υπάρχει μόνο ένα γυμνάσιο. Ο δήμος είναι μεγάλος και δεν αντέχει έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό», τόνισε η κ. Χριστίνα Σύρμου, γονέας.

Οι γονείς πλέον αναμένουν την εισήγηση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων με σκοπό να εξετάσουν τη στάση που θα κρατήσουν το επόμενο διάστημα