επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στο δήμο Τρικκαίων η Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται στους δήμους περιλαμβάνονται και όσες μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο ασκούνταν από τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων, όπως ανέφερε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος. Προκειμένου, μάλιστα τονίζεται, να αποτραπούν προβλήματα στη διαχείριση των θεμάτων αυτών κατά την μεταβατική περίοδο που διανύουμε κρίνουμε σκόπιμο να επισπευτεί η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και σε πρακτικό επίπεδο που συνίσταται στην παράδοση του σχετικού αρχείου.


Ειδικότερα, όσον αφορά τις αρμοδιότητες αυτές αφορούν στη μελέτη και κατασκευή μικρών εγγ/κών έργων τοπικής σημασίας που μεταφέρονται στους Δήμους για την περιοχή δικαιοδοσίας τους σε συσχετισμό βεβαίως με το Ν.3881/58 και τα εκτελεστικά αυτού Π. Δ. και διατάξεις στο βαθμό που αυτές προβλέπουν συμμετοχή ή αυτοτελείς υποχρεώσεις των εποπτευόμενων Οργανισμών (ΤΟΕΒ) κυρίως σε έργα συντηρήσεων, συμπληρώσεων, επεκτάσεων είτε αυτά αφορούν έργα στραγγιστικών και ειδικών δικτύων αγροκτημάτων είτε αντίστοιχα αρδευτικά Επίσης αρμοδιότητες άσκησης εποπτείας των Οργανισμών των οποίων οι έδρες βρίσκονται στην περιοχή δικαιοδοσίας των κατά περίπτωση Δήμων μεταφέρονται επίσης στον αντίστοιχο Δήμο.

Τέλος στα πλαίσια της παράδοσης του αρχείου η σχετική ενημέρωση θα σας παρασχεθούν οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και συνδρομή στο βαθμό που αυτή είναι αναγκαία.Ερευνα