επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Λύση-ανάσα για εκατοντάδες πολίτες με εκκρεμείς υποθέσεις στα ΣΧΟΠ και τις ΕΠΑΕ

-Το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποφάσισε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Συμβούλια και οι Επιτροπές με την ίδια σύνθεση και χωρική αρμοδιότητα.«Πρόκειται για θετική εξέλιξη που αφορά εκατοντάδες πολίτες και στη Θεσσαλία. Δέσμευσή μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι να μεταφέρουμε τεκμηριωμένα στην κεντρική κυβέρνηση τα αιτήματα και τις προτάσεις των πολιτών και να παρεμβαίνουμε για να δίνονται οι βέλτιστες λύσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

Με την ίδια σύνθεση και χωρική αρμοδιότητα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν μέχρι τη νέα συγκρότησή τους τα συλλογικά όργανα που προβλέπονται από την ειδική νομοθεσία: Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), Επιτροπές κρίσης αυθαιρέτων, Επιτροπές κρίσης επικινδύνων. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Κατά την ίδια εγκύκλιο, το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) με την ίδια σύνθεση και χωρική αρμοδιότητα (Νομός) εξακολουθεί να λειτουργεί στο δήμο της έδρας του νομού και να γνωμοδοτεί προκειμένου να εκδοθούν από τους δημάρχους του νομού οι διοικητικές πράξεις της περιοχής αρμοδιότητάς τους (εξαιρέσεις από κατεδάφιση μικροπαραβάσεων, αναγνώριση οδών προϋφιστάμενων του 1923, αναγνώριση αποκλεισμένων οικοπέδων κλπ).

Για το σημαντικό αυτό θέμα που αφορά εκατοντάδες πολίτες των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα εν λόγω συλλογικά όργανα είχε παρέμβει από τις 16 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστός στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό, είχε μεταβεί στο Υπουργείο στην Αθήνα ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Χαλέβας, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά την θέση της Περιφερειακής Αρχής, ενώ επισήμανε τα προβλήματα που δημιουργούνται σε εκατοντάδες πολίτες.

«Πρόκειται για θετική εξέλιξη που αφορά εκατοντάδες πολίτες και στη Θεσσαλία. Δέσμευσή μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι να μεταφέρουμε τεκμηριωμένα στην κεντρική κυβέρνηση τα αιτήματα και τις προτάσεις των πολιτών και να παρεμβαίνουμε για να δίνονται οι βέλτιστες λύσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.