επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλία για την προώθηση του χοιρινού κρέατος προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

-Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων, συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Θεσσαλίας
-Κ. Αγοραστός: «Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τη χοιροτροφία καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο στη Θεσσαλία και μπορεί, με τις κατάλληλες συνθήκες, να έχει ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τόπο μας»Πρωτοβουλία για την προώθηση του χοιρινού κρέατος προτίθεται να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεσμεύτηκε ο
Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός στον Πρόεδρο κ. Γιάννη Μπούρα και την διοίκηση της Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει προσωπικά ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να διαμορφωθεί η πρόταση της Περιφέρειας για το «καλάθι» αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Θεσσαλίας.

«Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τη χοιροτροφία καθώς αποτελεί έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο στη Θεσσαλία και μπορεί, με τις κατάλληλες συνθήκες, να έχει ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον τόπο μας», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των χοιροτρόφων επισήμαναν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας την εκτίναξη στο κόστος παραγωγής λόγω των υψηλών τιμών στα δημητριακά και ζήτησαν να παρέμβει προσωπικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός είπε ότι ήδη κατέθεσε πρόταση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την έκδοση προσωρινής άδειας στα κτηνοτροφικά κτίσματα ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να ενταχθούν σε επενδυτικά προγράμματα. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η ριζική αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και ο αυστηρός έλεγχος της αγοράς εντάσσεται στις προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας.

Οι χοιροτρόφοι ζητούν ακόμη:

-Χρηματοδότηση με επιδότηση επιτοκίου για προμήθεια ζωοτροφών.

-Ένταξη στον επενδυτικό νόμο για ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό χοιροτροφικών μονάδων.

-Κατάργηση των ετήσιων τελών ζωοτροφών.

-Πάγωμα των δανείων και αποπληρωμή με ευνοϊκούς όρους.

-Παράταση στα σχέδια βελτίωσης.

-Στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών για την εφαρμογή του Μητρώου χοιρινού κρέατος.