επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οκτώ μήνες απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί

 Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Νίκος Μάνος.Εδώ και μήνες οι φαρμακοποιοί των Τρικάλων, αλλά και ευρύτερα της χώρας, εκφράζουν τα παράπονά τους σχετικά με την καθυστέρηση της καταβολής των οφειλομένων από τον ΟΠΑΔ στους συμβεβλημένους με αυτόν ιδιοκτήτες φαρμακείων. Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται πλέον διατεθειμένοι να σκληρύνουν περαιτέρω την στάση τους, εξετάζοντας ακόμη και το
 ενδεχόμενο να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Δημοσίου.

Ο προβληματισμός που επικρατεί μεταξύ των φαρμακοποιών των Τρικάλων για τις οφειλές του ΟΠΑΔ είναι έντονος.

Φυσικά όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε από την 1η Μαρτίου την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους επτά ταμείων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα υπέρογκα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον δεν μπορούμε να πιστώνουμε, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», σημείωσε ο κ. Νίκος Μάνος πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φαρμακοποιοί των Τρικάλων ανέμεναν να πληρωθούν από τις αρχές του μήνα, για χρήματα που αντιστοιχούσαν στους μήνες Ιούνιο του 2010 και μετέπειτα. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα με ότι αυτό συνεπάγεται στην δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, μεταξύ αυτών και των φαρμακοποιών.

Όπως τόνισε ο κ. Μάνος μέσα στο αμέσως χρονικό διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου ενώ δεν αποκλείεται και η σύγκληση της γενικής συνέλευσης προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις, διεκδίκησης και λήψης των οφειλών. ερευνα