επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται λουκέτο σε 100 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

 Στην αναστολή της λειτουργίας τουλάχιστον 100 σχολείων σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει να προχωρήσει με την έναρξη της νέας χρονιάς το υπουργείο Παιδείας, με την αιτιολογία ότι είναι πολλά εκείνα τα σχολεία που ιδρύθηκαν για την «τακτοποίηση» καθηγητών ή την δημιουργία διευθυντικών θέσεων για εκπαιδευτικούς...
Σύμφωνα με έρευνα που έκαναν πρόσφατα οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά από εντολή της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου, σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχουν περιπτώσεις δυο ή και τριών σχολείων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (100 ή 200 μέτρα) με 50 μαθητές το καθένα! Σε αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κριτήριο για την συγχώνευση ή το κλείσιμο σχολείων θα είναι να έχουν λιγότερους από δέκα μαθητές. Το κριτήριο αυτό βέβαια αφορά τα σχολεία μικρών ή μεγαλύτερων πόλεων και δεν θα ισχύσει για περιοχές της χώρας απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες (όπως π.χ. ο Αι Στράτης όπου τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά όσους μαθητές κι αν έχουν.
Πάντως, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης) καταγγέλλουν ότι η εκπαίδευση τίθεται ουσιαστικά υπό την «κηδεμονία του ΔΝΤ» και στην πραγματικότητα τα σχολεία που θα κλείσουν ανά τη χώρα είναι περισσότερα από 300.
Πηγή: www.tovima.gr