επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οριστικό τέλος στο μήνα του μέλιτος…

Ερευνα.Με κατασχέσεις δημοτικής περιουσίας απείλησαν νομικοί σύμβουλοι, εκπροσωπώντας του πελάτες τους, τον εκλεγέντα δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα. Ο ίδιος, χθες ανέφερε ότι τέσσερις δικηγόροι νομικού γραφείου των Αθηνών, κατόπιν αιτήματός τους, τον συνάντησαν και τον ρώτησαν τι περιουσία έχει ο δήμος μιας και προτίθενται να προχωρήσουν σε κατασχέσεις! Σύμφωνα με τον κ. Λάππα, το
 οικονομικό άνοιγμα του δήμου Τρικκαίων πιθανό να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ. Ήδη επαγγελματίες προμηθευτές του δήμου Τρικκαίων απειλούν ότι από την προσεχή Δευτέρα αρχίζουν τη διαδικασία των κατασχέσεων.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τέσσερις δικηγόροι από την Αθήνα που εκπροσωπούν 80 συμβασιούχους του ανακοίνωσαν ότι αν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις.

Ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο γεγονός θέλοντας να καταδείξει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομική κατάσταση του δήμου Τρικκαίων και την ανάγκη για να εξορθολογήσουν οι δαπάνες του.

Στην αντίπερα όχθη, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος, με προμετωπίδα την υπόθεση των συμβασιούχων, κατηγορεί τη νέα δημοτική αρχή και προσωπικά τον κ. Λάππα για ατολμία στη διοίκηση. Με νεότερες δηλώσεις του, διαψεύδει τον κ. Λάππα ως προς τις εκτιμήσεις του για την οικονομική κατάσταση του δήμου, αποδίδοντας την εικόνα που παρουσιάζει το 2010 στις δραματικές περικοπές εσόδων λόγω του μνημονίου και της περιοριστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Πρόωρο τέλος…

Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ του εκλεγμένου και του απερχόμενου δημάρχου έβαλαν πρόωρο τέλος στον μήνα του μέλιτος που διένυαν το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις τους, με τις ενημερωτικές επαφές και τις κοινές εμφανίσεις.

Η αφορμή μπορεί να ήταν οι συμβασιούχοι και η μη ανανέωση των συμβάσεών τους, αλλά η οικονομική κατάσταση του δήμου Τρικκαίων αποτελεί το σημείο τριβής το οποίο αναμένεται να συντηρήσει για αρκετό χρονικό διάστημα την ένταση στις σχέσεις τους.

Συνεδριάζει το δ.σ.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων με θέμα τους συμβασιούχους, την τακτοποίηση εκκρεμών υποθέσεων, αλλά και την αποδοχή παραίτησης μελών της ΔΕΚΟΜΕΤ που απειλήθηκαν με κατασχέσεις λόγω μη ρύθμισης οφειλών στο ΙΚΑ. Η ημερήσια διάταξη, πάντως, μέχρι χθες δεν είχε εκδοθεί.