επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μέσω του Καλλικράτη η απογραφή στο δήμο Πύλης

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος αποφεύγει τις δηλώσεις επί των οικονομικών ενόψει της επίσημης καταγραφής Τις προβλεπόμενες από τον Καλλικράτη διαδικασίες για την επίσημη καταγραφή των οικονομικών δεδομένων του νέου δήμου Πύλης θα περιμένει ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος προκειμένου να σχηματίσει την τελική εικόνα για την
οικονομική του κατάσταση.
Όπως ο ίδιος δήλωσε στην ΕΡΕΥΝΑ, ήδη έχει μία πρώτη εικόνα για το τι πρόκειται να παραλάβει. Στις διαβουλεύσεις που είχε με απερχόμενες δημοτικές αρχές και με υπηρεσιακούς παράγοντες σχημάτισε την άποψη «ότι η εικόνα δεν είναι και τόσο καλή». Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε πως θα αποφύγει να προβεί σε δηλώσεις πριν την επίσης διαδικασία απογραφής που προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και η οποία ξεκινά από τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου.



Σύμφωνα μ’ αυτή, συστήνεται επιτροπή απογραφής η οποία θα αποτελείται από τρεις δημοτικούς συμβούλους, ένα νομικό σύμβουλο, ένα υπάλληλο που εκτελούσε καθήκοντα προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας, ένα υπάλληλο που είναι οικονομολόγος ή λογιστής, ένα ταμία και ένα μηχανικό, θα συγκροτήσουν οι τέσσερις δήμαρχοι του Νομού μας έως την 3-1-2011. Από τους δημοτικούς συμβούλους οι δύο θα είναι της πλειοψηφίας και ο ένας της μειοψηφίας. Ο ένας εκ των δύο της πλειοψηφίας θα οριστεί από τον δήμαρχο πρόεδρος της επιτροπής.



Η απογραφή θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις φάσεις.

Στις 3 Ιανουαρίου, συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής από τους ταμίες των καταργηθέντων δήμων. Στις επόμενες 7 ημέρες και μέχρι 10 Ιανουαρίου θα καταγραφούν από την επιτροπή τις απαιτήσεις έναντι τρίτων, τα χρηματικά διαθέσιμα τις υποχρεώσεις μισθοδοσίας κλπ. Επομένως, μέχρι 10 Ιανουαρίου οι νέες δημοτικές αρχές θα έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την οικονομική κατάσταση των δήμων τους.



Μέχρι τέλους του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η απογραφή με την απογραφή χρεογράφων, πρώτων υλών, αναλώσιμων κλπ.

Η τέταρτη φάση της απογραφής είναι έως την 28 Φεβρουαρίου 2011.

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται:

α) Η απογραφή και αποτίμηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων (ιδιωτικά και κοινής χρήσης) των δήμων.

Η Επιτροπή Απογραφής ολοκληρώνει το έργο της έως την 28-2-2011 και παραδίδει αντίγραφο της έκθεσης απογραφής στο δήμαρχο και στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Συνεπώς, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα υπάρχει μία πλήρης και αναλυτική εικόνα και τα οικονομικά του δήμου Πύλης.

Η ΕΡΕΥΝΑ