επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

«Σκανάρει» την αγορά ο ΕΛΟΓΑΚ για την προστασία των καταναλωτών

 Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής - διακίνησης και πώλησης κρέατος, ώστε να διασφαλιστεί "κατά το δυνατόν ότι ο καταναλωτής δε θα πέσει θύμα παραπλάνησης ή παραπληροφόρησης" πραγματοποιεί ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), για την περίοδο των εορτών των
Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε ανακοίνωσή του οργανισμού τονίζεται ότι, οι αγορές σε κρέας νωπό ή κατεψυγμένο, συσκευασμένο, πουλερικά, κιμάδες, αλλαντικά, θα πρέπει να γίνονται από καταστήματα λιανικής πώλησης και τμήματα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν ελεγχόμενα και νόμιμα.

Οι καταναλωτές πρέπει, σύμφωνα με τον ΕΛΟΓΑΚ, να αγοράζουν πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε βιτρίνες διάθεσης, όπου θα πρέπει να αναγράφεται ελληνικά και ευανάγνωστα, σε κατάλληλες ετικέτες σήμανσης, η χώρα προέλευσης -καταγωγής του κρέατος.

"Κάθε ισχυρισμός που θα υπάρχει στο χώρο πώλησης - «ντόπια», «δικά μας», «ορεινά» κ.λπ.) θα πρέπει να αποδεικνύεται" προστίθεται.
Σχετικά με το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συνιστάται στους καταναλωτές να αναζητούν στην κλειστή συσκευασία, την ένδειξη που υποδηλώνει τη χώρα ή τις χώρες προέλευσης της πρώτης ύλης (γάλα) από την οποία παρασκευάσθηκαν τα εν λόγω προϊόντα.