επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κατέλαβαν και το δημαρχείο οι συμβασιούχοι

Eρευνα.Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και διεκδικώντας την αποπληρωμή, αλλά και την παραμονή στις εργασίες τους.Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν χθες οι συμβασιούχοι του δήμου Τρικκαίων οι οποίοι κατέλαβαν και το δημαρχείο. Εν μέσω φημολογίας για πιθανή παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να ανοίξει το αμαξοστάσιο που επίσης έχει καταληφθεί από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προκειμένου να επιτραπεί η αποκομιδή των απορριμμάτων που όμως δεν επιβεβαιώθηκε τουλάχιστον χθες, οι συμβασιούχοι προχώρησαν στην κατάληξη του δημαρχείου Τρικκαίων μη επιτρέποντας στους εργαζομένους, αλλά και στο κοινό να προσέλθουν σ’ αυτό. Είναι χαρακτηριστικό πως η μόνη εργασία που εκτελούνταν χθες στο δημαρχείο αφορούσε τη δήλωση θανάτων για την έκδοση των απαραιτήτων πιστοποιητικών ταφής από το ληξιαρχείο. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις η κεντρική είσοδος του δημαρχείου παρέμεινε κλειστή με εκπροσώπους συμβασιούχων να περιφρουρούν την κατάληψη.
Στην είσοδο αναρτήθηκε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου στην οποία αναγράφονταν τα εξής: «Το δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα 29/12. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις συμβασιούχων. Να ακυρωθούν οι απολύσεις. Νόμιμες και σταθερές δουλειές. Όχι στις ψεύτικες ελπίδες. Όχι σε συμβάσεις κοροϊδία».

Εκπρόσωποι των συμβασιούχων (κύριοι Παδιός και Σιδέρης) με χθεσινές τους δηλώσεις ανέφεραν πως οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη δικαίωσή τους.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ευριπίδης Μπριάζης που βρέθηκε χθες στο χώρο της κατάληξης του αμαξοστασίου, δήλωσε πως «οι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που είναι απλήρωτοι κατά μέσο όρο 8 με 10 μήνες (ορισμένοι είναι και 15) και καταγγέλλουν τον απερχόμενο δήμαρχο για την κατάσταση αυτή. Επίσης, καταγγέλλουν και το νέο δήμαρχο για την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων που λήγουν».

Επίσης, ο κ. Μπριάζης ανέφερε πως κάποιοι μόνιμοι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των συμβασιούχων, ενώ κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να δουλέψουν.