επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

979 οι εργαζόμενοι στο δήμο Τρικκαίων

Ερευνα.Υπέρογκο είναι το ποσό που απαιτείται για να καλυφθεί η μισθολογική δαπάνη στο δήμο Τρικκαίων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο εκλεγείς δήμαρχος κ. Χρήστος Λάππας. Ο ίδιος, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη για τους συμβασιούχους, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΕΡΕΥΝΑ δήλωσε ότι έχει στα χέρια του, τα στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων (του υπάρχοντος) για τα έσοδα, τις δαπάνες μισθοδοσίας και τον αριθμό των εργαζομένων.Ως προς τους εργαζομένους, συνολικά απασχολούνται στο δήμο Τρικκαίων 979 άτομα, ως μόνιμοι, ως συμβασιούχοι αορίστου χρόνου και ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου. Στους συγκεκριμένους εργαζομένους δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοί της ΔΕΥΑΤ που είναι πάνω από 80.
458 συμβασιούχοι
Ως προς τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, η ΔΕΚΑ απασχολεί 81, η ΔΕΚΟΜΕΤ 196, το ΚΑΠΗ 12, ο ΠΟΔΤ 26, ο κυρίως Δήμος 124, η ΔΕΥΑΤ 19. Ο Βρεφονηπιακός εμφανίζεται χωρίς συμβασιούχους γιατί οι απασχολούμενοι σ' αυτό, προσελήφθησαν μέσω άλλων επιχειρήσεων του δήμου. Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Λάππας από τη ΔΕΚΤΕΤ δεν είχε ενημέρωση για τους συμβασιούχους. Με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι συμβασιούχοι στο δήμο Τρικκαίων είναι 458.

Ο κ. Ταμήλος που ήταν παρών στη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων από τον κ. Λάππα δήλωσε ότι μεταξύ αυτών των συμβασιούχων είναι και εκείνοι που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων (μερική απασχόληση κλπ) που δεν επιβαρύνουν τον δήμο Τρικκαίων και οι οποίοι, μόλις παραμένουν στις υπηρεσίες τους για όσο χρονικό διάστημα προβλέπει η σύμβαση.
Τα έσοδα και τα έξοδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας που δημοσιοποίησε ο κ. Λάππας τα συνολικά έσοδα του δήμου για το έτος ανήλθαν στα 25.982.000 ευρώ εκ των οποίων τα έξοδα για την κάλυψη της μισθολογικής δαπάνης των μονίμων, των αορίστου και των συμβασιούχων, ανήλθαν στα 24.284.000 ευρώ. Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα που απομένουν για καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες δαπάνες είναι ελάχιστα. Ο κ. Λάππας τόνισε ότι κάθε μήνα απαιτούνται 1.637.280 ευρώ για τη μισθολογική δαπάνη.

Ο κ. Ταμήλος σχολίασε ότι το έτος που εκπνέει υπήρξε περικοπή των επιχορηγήσεων στο δήμο γεγονός που επιβάρυνε τα οικονομικά του δήμου.

Ο κ. Λάππας, έχει συγκεντρώσει και τα οικονομικά στοιχεία των υπολοίπων δήμων που συνενώνονται με τον δήμο Τρικκαίων τα οποία επεξεργάζεται ο κ. Στουρνάρας, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, προκειμένου εντός των ημερών να σχηματοποιηθεί η πλήρης εικόνα για τα οικονομικά του νέου καλλικράτειου δήμου.