επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τίτλοι τέλους για το νομαρχιακό συμβούλιο

Αναφορά στο θεσμό που προσμετρά 16 χρόνια προσφοράς πραγματοποίησαν οι αιρετοί και τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου
Έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία για το νομαρχιακό συμβούλιο Τρικάλων κατά την τελευταία πανηγυρική συνεδρίαση του Σώματος.
Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι σε συγκινησιακό κλίμα αποχαιρέτισαν τα έδρανα, αφήνοντας πλέον ως παρακαταθήκη το
έργο τους.

Η συνεδρίαση αποτέλεσε αίτημα του νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη που κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο θεσμό που διήρκησε 16 συναπτά έτη. Ένα θεσμό που αναμφίβολα πρόσφερε στην τοπική αυτοδιοίκηση β’ βαθμού και συνέβαλε στην ανάπτυξη του νομού Τρικάλων.

Στο έργο της νομαρχιακής Αρχής αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Δημήτρης Τσελιος.

«Το έργο της νυν νομαρχιακής αυτοδιοίκησης ήταν περισσότερο από θετικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέλιος.

Λίγο αργότερα ο ίδιος εμφανίστηκε προβληματισμένος για το έργο για την πορεία του νέου θεσμού αυτού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

«Εκείνο που με προβληματίζει είναι κατά πόσο θα μπορέσει ο νέος θεσμός να επιτύχει το στόχο του και να σταθεί όρθιος μπροστά στα προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Τσέλιος.

Στις σημαντικές Υπηρεσίες που πρόσφερε ο θεσμός στον πολίτη επικέντρωσε την προσοχή του ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

«Θεωρώ ότι θεσμός προσέφερε σημαντικά. Τιμούμε τη διάρκεια ζωής αυτού του θεσμού και τη μετάβαση του σ’ ένα άλλο ανώτερης μορφής, πιστεύοντας ότι θα προσφέρει σημαντικές Υπηρεσίες κι ότι η ανάμνηση της θητείας του νομαρχιακού συμβουλίου θα είναι μια καλή παρένθεση», τόνισε ο νομάρχης.

Στο κύκλο που κλείνει και στο νέο θεσμό που έρχεται αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο πρώτος αιρετός νομάρχης Τρικάλων κ. Στέφανος Πατραμάνης.

«Δεκαέξι χρόνια τώρα όλοι οι αιρετοί καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του νομού», σημείωσε ο κ. Πατραμάνης.

Γόνιμη χαρακτήρισε τη θητεία ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

«Θεωρώ γόνιμη την παρουσία μας στο νομαρχιακό συμβούλιο. Πραγματικά κι εμείς με τη σειρά μας συμβάλαμε για το καλό του νομού. Όλα αυτά τα χρόνια δεν πραγματοποιήσαμε μια στείρα αντιπολίτευση. Παλέψαμε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη των Τρικάλων», τόνισε ο κ. Αγγελάκης.

Κριτική στο ρόλο που διαδραμάτισε τα τελευταία 16 χρόνια ο θεσμός της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης άσκησε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ευθύμιος Ζιανός.

«Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση 16 χρόνια αποτελούσε το μακρύ χέρι των εκάστοτε κυβερνήσεων. Εξυπηρετούσε τα μικροσυμφέροντα και αδιαφορούσε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων και των εργατών. Φρόντιζε με προγράμματα stage και συμβάσεις έργου να καλύπτει τα κενά των Υπηρεσιών καταργώντας έτσι την μονιμότητα, δημιουργώντας ελπίδες στους εργαζομένους», τόνισε ο κ. Ζιανός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τον ανάλογο ρόλο θα διαδραματίσει και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και πολλοί πρώην και νυν αιρετοί.Ερευνα