επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

 «Καπέλο» 6% - 8% από το 2011 στο αγροτικό ρεύμα

Τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2011 έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου η ΔΕΗ, μετά την σχετική έγκριση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Μετά και την παρέμβαση της Αρχής, οι αυξήσεις στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης ρεύματος από τα νοικοκυριά είναι μικρότερες από αυτές που είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, ωστόσο, μικρότερες είναι και οι μειώσεις στα υψηλότερα κλιμάκια και στα εμπορικά / βιομηχανικά τιμολόγια σε σχέση με εκείνες που είχαν προαναγγελθεί. Στο αγροτικό ρεύμα προβλέπονται ανατιμήσεις της τάξης του 6% για τη χαμηλή και της τάξης του 8% για τη μέση τάση.
Οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια κλιμακώνονται έως 11,1 % στις χαμηλές κατηγορίες κατανάλωσης (ενώ στα υψηλά κλιμάκια γίνονται μειώσεις μέχρι 8,5 %). Αντίστοιχα οι μειώσεις των τιμολογίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαμορφώνονται μέχρι 17,3 %, και στα αγροτικά τιμολόγια οι ανατιμήσεις είναι 6,1 - 8 %.

Σημειώνεται ότι τα ποσοστά αφορούν τη μέση χρέωση ανά κατηγορία λογαριασμού και περιλαμβάνουν την επίπτωση της αύξησης του ΦΠΑ από 11 σε 13 %. Δεν περιλαμβάνονται οι χρεώσεις για Δημοτικά τέλη, ΕΡΤ, κλπ, που εισπράττει η ΔΕΗ για λογαριασμό τρίτων, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση και των αναλυτικών τιμολογίων ανά κατηγορία χρήσης (σε ευρώ ανά κιλοβατώρα). Agronews