επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Αναίμακτο το τριήμερο των Χριστουγέννων,απέδωσαν τα μέτρα της Τροχαίας

Ο στόχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο του νομού επιτευχτεί με τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες για το τριήμερο των Χριστουγέννων, καθώς δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.Τα μέτρα της Τροχαίας και γενικότερα όλων των Υπηρεσιών απέδωσαν πολύ καλά και όπως τόνισε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο διοικητής της Τροχαίας κ. Χρήστος Δουβλαντώνης δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ατύχημα. Σ’ αυτό συνέβαλε και το προσωπικό, αλλά και η συμπεριφορά των οδηγών που επέδειξαν καλή διάθεση και συνεργασία με τους τροχονόμους και παράλληλα τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, γεγονός που καταδεικνύει πως είχαν αντιληφτεί την αξία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας. Από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι και το βράδυ της Κυριακής το οδικό δίκτυο του νομού εποπτευόταν επί 24ωρου βάσεως με αρκετούς τροχονόμους, που διευκόλυναν τους οδηγούς. Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα συνεχιστούν έως και την 7η Ιανουαρίου 2011.
Εβδομαδιαίος απολογισμός

Τρία τροχαία ατυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 7 ατόμων σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα Τρίκαλα. Το διάστημα από 21 έως 26 Δεκεμβρίου συνεργεία του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων βρέθηκαν σε διάφορα κομβικά και όχι μόνο σημεία του νομού με σκοπό τον έλεγχο της κίνησης των αυτοκινήτων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Ειδικότερα το προαναφερόμενο διάστημα 7 συνεργεία της Τροχαίας, πραγματοποίησαν 245 ελέγχους σε αυτοκίνητα, διαπιστώνοντας 3 παραβάσεις για μέθη.

Παράλληλα συνεργεία της Τροχαίας ήλεγξαν 36 μοτοποδήλατα με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν 5 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 3 αφορούσαν στέρηση άδειας οδήγησης, 1 για πρόκληση θορύβου, 1 για ανασφάλιστο όχημα και 3 λοιπές παραβάσεις. Τέλος οι υπεύθυνοι του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων με αφορμή την αυξημένη κίνηση λόγω εορτών απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς, να μην οδηγούν ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς οι συνέπειες μπορεί να αποβούν ολέθριες, τόσο για τις ζωές τους, όσο και τις ζωές των υπολοίπων πολιτών.Ερευνα