επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Με κατασχέσεις απειλούν το Δήμο Τρικκαίων προμηθευτές!

Πρωινός λόγος.Σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο Δήμος Τρικκαίων καθώς ήδη οι προμηθευτές του άρχισαν να διαμηνύουν ότι θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.Αυτό ξεκαθάρισαν προς το νέο δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα οι τέσσερις νομικοί εκπρόσωποι των προμηθευτών, οι οποίοι πρόσφατα είχαν συνάντηση μαζί του στη διάρκεια της οποίας ζήτησαν από τον κ. Λάππα να πληροφορηθούν για τα
 περιουσιακά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Τρικκαίων. Έτσι πληροφόρησαν το νέο δήμαρχο ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε κατασχέσεις, καθώς όπως αναφέρει ο κ. Λάππας το οικονομικό άνοιγμα του Δήμου, ούτε λίγο, ούτε πολύ αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία των κατασχέσεων.

Κατασχέσεις και για τους συμβασιούχους

Παράλληλα σε κατασχέσεις προσανατολίζονται να προχωρήσουν και 80 συμβασιούχοι, οι οποίοι μέσω των δικηγόρων τους από Αθήνα, ανακοίνωσαν ότι θα το πράξουν εφόσον δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. Το όλο ζήτημα βγήκε στην επιφάνεια, από πλευράς του κ. Λάππα ο οποίος θέλησε με τον τρόπο αυτό να παρουσιάσει την οικτρή οικονομική κατάσταση που επικρατεί πλέον στο Δήμο Τρικκαίων.

Ατολμία διοίκησης

Η αντιπαράθεση μεταξύ απερχόμενης και νέας δημοτικής αρχής με φόντο την οικονομική κατάσταση του Δήμου, φαίνεται ότι καλά κρατεί καθώς από την πλευρά του ο κ. Ταμήλος κατηγορεί τη νέα δημοτική αρχή για ατολμία αναφορικά με την επικείμενη διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τρικκαίων. Πάντως επισημαίνει ότι ο κ. Λάππας δεν παρουσιάζει σωστά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, την οποία ο απερχόμενος δήμαρχος αποδίδει στις περικοπές των εσόδων και των επιχορηγήσεων από πλευράς κράτους προς τους ΟΤΑ. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ απερχόμενης και νέας δημοτικής αρχής θα έχουν αρχίσει να ολοκληρώνονται και τη θέση τους θα λάβει η αντιπαράθεση με φόντο την ανάληψη της ηγεσίας του Δήμου Τρικκαίων από τον κ. Λάππα και τους συνεργάτες του από την 1η Ιανουαρίου του 2011.