επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στην Βουλή από το ΚΚΕ το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου Τρικκαίων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ιωάννη Ραγκούση, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αποστόλης Νάνος και Γιώργος Μαυρίκος, με την οποία ζητούν να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Τρικκαίων και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Δήμο Τρικάλων
αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απολυθούν και να οδηγηθούν στην ανεργία, αφού τόσο ο απερχόμενος όσο και ο νέος Δήμαρχος δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις της πλειοψηφίας των συμβασιούχων του δήμου. Οι συμβασιούχοι εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου όπως καθαριότητα, κοινωνικές δομές κ.ά. Επιπλέον οι εργαζόμενοι στο δήμο είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα απλήρωτοι, που φτάνει μέχρι και 19 μήνες

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τα τραγικά και επικίνδυνα αποτελέσματα που έχει για τους εργαζόμενους στους Δήμους η ακολουθούμενη διαχρονικά πολιτική των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Σύμμαχοι της Κυβέρνησης αναδείχθηκαν και πάλι οι δημοτικές Αρχές των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, που συντηρούν το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων και των εργαζομένων μερικής απασχόλησης στους δήμους, που προχωρούν οι ίδιοι σε αλλεπάλληλες απολύσεις συμβασιούχων στις υπηρεσίες τους, υπό την κάλυψη των αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η κυβέρνηση, αντί να αντιμετωπίσει επί της ουσίας και σε σταθερή βάση στις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, με την ουσιαστική και συνεχή χρηματοδότηση των δήμων και με εργα¬ζό¬με¬νους μόνιμους και με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, επιμένει στη λειτουργία των δήμων μέσω ανώνυμων εταιρειών και σε διάφορα προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.
Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε:

• Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο Δήμο Τρικκαίων, να μονιμοποιηθούν όλοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

• Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους όλα τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η μισθοδοσία τους.