επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Τέσσερις σύμβουλοι για κάθε δήμαρχο και περιφερειάρχη

Εγκύκλιο για την πρόσληψη συμβούλων και λοιπού προσωπικού «ειδικών θέσεων» από τους νέους αιρετούς περιφερειάρχες και τους δημάρχους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι περιφερειάρχες έχουν δικαίωμα πρόσληψης τεσσάρων ειδικών συμβούλων και οι αντιπεριφερειάρχες ενός. Για την κάλυψη των θέσεων μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες ή να αποσπασθούν
εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Η θητεία των συμβούλων διαρκεί όσο η θητεία των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών.

Η πρόσληψη ειδικών συμβούλων θα πρέπει να γνωστοποιείται, μέσω του Τύπου.

Αν ο σύμβουλος είναι δικηγόρος ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα ισχύει ασυμβίβαστο και θα πρέπει να αναστείλει την επαγγελματική του δραστηριότητα.



Εκτελεστικός γραμματέας

Κάθε περιφέρεια αποκτά εκτελεστικό γραμματέα, ο οποίος θα προσλαμβάνεται ύστερα από δημόσια προκήρυξη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να κατέχουν "αξιόλογη" διοικητική εμπειρία. Οι αποδοχές του θα είναι ίσες με τα 2/3 του μισθού του περιφερειάρχη.

Προβλέπονται, επίσης, δύο θέσεις δημοσιογράφων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και διάρκεια σύμβασης όσο διαρκεί η θητεία του περιφερειάρχη.



Δήμοι

Στους δήμους που είναι πρωτεύουσες νομών ή έχουν πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους προβλέπεται η πρόσληψη ιδιαίτερου γραμματέα, μετακλητού υπαλλήλου με θητεία που θα διαρκεί όσο η θητεία του δημάρχου.
Επίσης οι δήμαρχοι θα μπορούν να προσλαμβάνουν γενικό γραμματέα, ειδικούς συμβούλους, ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες, με τις ίδιες προϋποθέσεις και τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για τις περιφέρειες.