επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Βασικές αλλαγές για την εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου

Για την ακρίβεια οι αλλαγές στην διαδικασία εκλογής των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου συνοψίζονται ως εξής: - Η διεξαγωγή της ψηφοφορίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και Γραμματέα, είναι μυστική, ενώ μέχρι τώρα διεξαγόταν φανερή ψηφοφορία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή
 κρίθηκε αναγκαία "για τη διασφάλιση της ανόθευτης από διάφορους συσχετισμούς και πιέσεις, εκδήλωσης βούλησης του δημοτικού συμβουλίου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο.
- Ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, εκλέγεται από τους συμβούλους της ελάσσονος μειοψηφίας του Σώματος και όχι από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, ως ίσχυε μέχρι σήμερα. Η αλλαγή αυτή, επέρχεται με γνώμονα την, όσο το δυνατόν, ευρύτερη αντιπροσώπευση των δημοτικών παρατάξεων στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και την εγγύηση της καλύτερης λειτουργίας του.
- Η εκλογή στην θέση του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, δεν συνεπάγεται κώλυμα συμμετοχής στις επιτροπές του Σώματος, δηλαδή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα.