επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Επιμένουν δυναμικά οι συμβασιούχοι του δήμου

Επ’ αόριστον η κατάληξη του αμαξοστασίου – Επιτρέπεται μόνο η κίνηση ενός απορριμματοφόρου για τις φυλακές και το Νοσοκομείο.Οι συμβασιούχοι κατέλαβαν το αμαξοστάσιο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας με κύριο αίτημα την παραμονή τους στην εργασία τους και μετά την 1η του νέου έτους.
Όπως δήλωσαν χθες οι εκπρόσωποί τους, οι συμβασιούχοι, θα παραμείνουν στον χώρο επ’
 αόριστον προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους, στην εργασία. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απασχολούνται στις υπηρεσίες τους για πολλά χρόνια (ορισμένοι ακόμη και δέκα), οπότε έχουν προγραμματίσει τις ζωές τους, με βάση την εργασία τους, την οποία θα χάσουν λόγω της «πεισματικής» όπως τη χαρακτηρίζουν, άρνησης της νέας δημοτικής αρχής να εξετάσει τις εναλλακτικές προτάσεις για ανανέωση των συμβάσεών τους.

Οι συμβασιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, το επόμενο χρονικό διάστημα. Σήμερα, θα μετάσχουν στην απεργία που προκηρύχθηκε για τους μονίμους υπαλλήλους, παραμένοντας στο χώρο της κατάληψης στο αμαξοστάσιο.

Από το αμαξοστάσιο δεν κινείται κανένα απολύτως όχημα, πλην του απορριμματοφόρου που εξυπηρετούν την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Νοσοκομείο και τις φυλακές. Αλλά και στο συγκεκριμένο απορριμματοφόρο επιβαίνει εκπρόσωπος των απεργών για την περιφρούρηση της κινητοποίησης. Ερευνα