επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προχωρούν οι τουριστικές επενδύσεις

«Ανάσα» για τους ξενοδόχους της Θεσσαλίας αποτελεί η απόφαση του προέδρου του ΕΟΤ κ. Νίκου Κανελλόπουλου, μετά από επικοινωνία που είχε με το νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, να στελεχώσει με μηχανικό τον ΕΟΤ Θεσσαλίας μετά τη λήξη της σύμβασης του υπηρετούντος μηχανικού.Όπως ενημέρωσε ο κ. Ν. Κανελλόπουλος τον κ. Κ. Αγοραστό, η θέση του μηχανικού στον ΕΟΤ Θεσσαλίας εστάλη από το αρμόδιο υπουργείο στο ΑΣΕΠ προκειμένου να προκηρυχθεί με τις διαδικασίες του ανωτάτου συμβουλίου. Επειδή, όμως, απαιτείται χρόνος μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και αναλάβει υπηρεσία ο μηχανικός, ο κ. Ν. Κανελλόπουλος δεσμεύτηκε να καλύψει αμέσως την θέση στον ΕΟΤ Θεσσαλίας εκ των ενόντων, με μηχανικό που υπηρετεί στον οργανισμό.
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός ζήτησε την επείγουσα κάλυψη της θέσης καθώς, όπως σημείωσε, ο μηχανικός του ΕΟΤ Θεσσαλίας έχει αρμοδιότητα των εγκρίσεων και ελέγχων σχεδίων που αφορούν προγράμματα επενδύσεων για κατασκευή νέων ξενοδοχείων, αλλά και ανακατασκευή υπαρχουσών τουριστικών μονάδων.
«Σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Πολιτεία οφείλει να ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των πολιτών κι όχι να τους επιβαρύνει με πρόσθετη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «Η κοινωνία της Θεσσαλίας και πολύ περισσότερο οι επιχειρηματίες του τουρισμού και δη οι ξενοδόχοι αξιώνουν ένα πλήρως στελεχωμένο ΕΟΤ Θεσσαλίας ώστε οι αιτήσεις/μελέτες για νέα επενδυτικά σχέδια ή για επενδύσεις βελτίωσης των ήδη υπαρχουσών μονάδων να διεκπεραιώνονται στη Θεσσαλία και όχι στην Αθήνα.
Η δέσμευση του προέδρου του ΕΟΤ κινείται σε θετική κατεύθυνση», σημείωσε επαναλαμβάνοντας ότι «η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας είναι στις κεντρικές προτεραιότητές της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας».