επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ένας μικρός «Λευκός Οίκος» στο Μέγαρο Μαξίμου

Ένα περίπλοκο σχέδιο παρακολούθησης των υπουργείων και του έργου τους, προκειμένου να διαπιστώνεται ανά πάσα στιγμή κατά πόσο είναι συμβατό με το Μνημόνιο, ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου.Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ανασύστασης του πρωθυπουργικού γραφείου, το οποίο συντόμως θα μετατραπεί σε έναν μικρό «Λευκό Οίκο», αλλά κατά τα ...αυστραλιανά πρότυπα, η κ.Ρεγγίνα Βάρτζελη, η οποία θα έχει το ρόλο του προσωπάρχη, θα είναι επικεφαλής κι ενός δικτύου υπηρεσιών οι οποίες θα έχουν υπό την επίβλεψη τους τις ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί ανά υπουργείο, προκειμένου να υλοποιούν τις προβλέψεις τους Μνημονίου. Οι υπηρεσίες αυτές θα διαπιστώνουν αν και κατά πόσο το Μνημόνιο τηρείται πιστά κι αν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα υλοποιούνται βάσει του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.
Ως γνωστόν, αυτή είναι μια βασική προϋπόθεση, προκειμένου η Ελλάδα να εξασφαλίσει την κρίσιμη τέταρτη δόση του δανείου από το Ταμείο των 110 δισ. ευρώ.
Γι αυτό και το πρωθυπουργικό γραφείο δεν επιθυμεί να σημειωθεί καμία απολύτως καθυστέρηση, καθώς οι σχετικές προθεσμίες είναι ούτως ή άλλως πάρα πολύ πιεστικές. Γι αυτό και θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση του πρωθυπουργικού έτσι ώστε η κ.Βάρτζελη να αναλάβει καθήκοντα το συντομότερο δυνατό και μαζί της να αναλάβουν καθήκοντα και οι υπηρεσίες ελέγχου τήρησης του Μνημονίου.