επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Προσωρινή εμπλοκή των Εργατικών Κατοικιών στη Σωτήρα

Από ένα ακόμη σκόπελο θα πρέπει να περάσει το έργο της κατασκευής των Εργατικών Κατοικιών στη Σωτήρα, καθώς η ολοκλήρωσή τους και παράδοση στους δικαιούχους φαντάζει τουλάχιστον για την παρούσα χρονική φάση πράγμα αρκετά δύσκολο.Η νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε τη φορά αυτή δεν έχει να κάνει με την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού των κατοικιών αλλά με τις απαραίτητες υποδομές και πιο συγκεκριμένα με την υψομετρική διαφορά, που φθάνει έως και 2 μέτρα, των
 περιμετρικών δρόμων που έχει προκύψει από τα διπλανά χωράφια.Το εν λόγω ζήτημα απασχόλησε τόσο τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, όσο και τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ωστόσο δεν κατέστη εφικτή η εξεύρεση λύσης και έτσι αύριο Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Σωτήρας, όπου μεταξύ άλλων θα παραβρεθεί ο εργοταξιάρχης καθώς και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων οι οποίοι αναζητούν λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει. Σε χθεσινές δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος ανέφερε ότι η ανάδοχος εταιρία κατασκευής του έργου «Αρχιτέχ», ξεκίνησε την κατασκευή των υποδομών εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι οι περιμετρικοί δρόμοι ανυψώνονται μέχρι και 2 μέτρα πάνω από τα αγροτεμάχια, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στους ιδιοκτήτες τους.
Σταμάτησαν τα έργα
“Πριν τις εκλογές, σταματήσαμε τις εργασίες”, ανέφερε ο κ. Ταμήλος και δήλωσε ότι έγινε άμεσα παρέμβαση στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας στην Αθήνα, ώστε να δοθούν ορισμένες λύσεις. Παρόλα αυτά στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε χθες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου παρουσία και του εργοταξιάρχη Σταύρου Διμανίδη δεν βρέθηκε λύση με τους θιγόμενους ιδιοκτήτες να μην αποδέχονται τις προτάσεις του ΟΕΚ.
Αύριο τα νέα
Η χρυσή τομή θα αναζητηθεί αύριο το μεσημέρι στη Σωτήρα, όπου θα υπάρξει συνάντηση των δυο πλευρών παρουσία και του δημάρχου κ. Ταμήλου “ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση και ταυτόχρονα να μην υπάρξουν επιπτώσεις στις ιδιοκτησίες” σύμφωνα με τις δηλώσεις του τελευταίου. Εν ολίγοις πάντως τα αιτήματα των ιδιοκτητών έχουν να κάνουν με την αποστράγγιση των νερών της βροχής και τη δυνατότητα πρόσβασης των αγροτεμαχίων στον κεντρικό δρόμο.