επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, έφθασε με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ το θέμα των συνδικαλιστικών αδειών

 Στην Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, έφθασε με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ το θέμα για τους Δ/ντες Εκπαίδευσης Καρδίτσας και Τρικάλων που δεν χορήγησαν τις απαιτούμενες συνδικαλιστικές άδειες για να πραγματοποιηθούν οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ Καρδίτσας & Τρικάλων αντίστοιχα. Αναλυτικά η επιστολή που στάλθηκε από την ΟΛΜΕ προς την Υφυπουργό: «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση των Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπ/σης Τρικάλων κ. Τσέλιου Θ. και
Καρδίτσας κ. Καρανίκας Θ. με την οποία δεν χορήγησαν την θεσμοθετημένη συνδικαλιστική άδεια στους εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας Εκπ/σης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ Τρικάλων και Καρδίτσας αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι τους επισημάνθηκε το απαράδεκτο της απόφασής τους από μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που παραβρέθηκαν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι προαναφερθείσες ΕΛΜΕ, παρέμειναν στην αρχική τους απόφαση προφασιζόμενοι ότι έτσι ενεργούν προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης! Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αδιαφόρησαν και για την υπ. αριθμ. Φ351.5/25/58140/Δ1/28-5-2010 απόφαση του Γεν. Γραμματέα που αναφέρει ότι «οι διατάξεις των άρθρων 14, 15, 16 και 17 του ν. 1264/82, ΦΕΚ 79 τ. Α΄ αποτελούν ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».
Κατόπιν τούτου γίνεται φανερό ότι, με ευθύνη των ανωτέρω Δ/ντών Β/βάθμιας Εκπ/σης και την καθοδήγηση της Περιφερειακής Δ/ντριας Θεσσαλίας επιχειρείται η κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει στις τάξεις τους παρεκτραπέντες υπαλλήλους της και να δοθεί ρητή εντολή ώστε να χορηγηθούν στους εργαζομένους των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας «το ελάχιστο συνδικαλιστικό τους δικαίωμα».