επικοινωνία : trikalafree@gmail.com

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Στον «αέρα» οι Μεσογειακοί Αγώνες

«Δεν υπάρχουν τα 190 εκατ. ευρώ για την κατασκευή των Μεσογειακών Χωριών και πρέπει να βρούμε άλλη λύση» διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη σύσκεψη που έγινε για τους Αγώνες παρουσία των Λαρισαίων κκ. Φίλλιπου Σαχινίδη, Έκτορα Νασιώκα και Βασίλη Έξαρχου.Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου και των βουλευτών Μαγνησίας του κυβερνώντος κόμματος κκ. Κώστα Καρτάλη και Ροδούλας Ζήση συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα για τους Μεσογειακούς Αγώνες στην περίπτωση που δεν θα γίνουν τα Μεσογειακά Χωριά στη Λάρισα και στο Βόλο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι Αγώνες αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δώσει, λόγω τρόικας, τα 150 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τα Μεσογειακά Χωριά μέσω ΟΕΚ, συν 40 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή τους από αθλητική σε οικιακή χρήση (σύνολο 190 εκατ. ευρώ).
Ο κ. Γερουλάνος ότι το κόστος των Αγώνων και των αθλητικών έργων από 168 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν αρχικά μειώθηκε σε μόλις 88 εκατ. ευρώ.

Το θέμα έμεινε ανοιχτό και αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη μέσα στο επόμενο δεκαήμερο καθώς στις 14 Δεκεμβρίου η ελληνική πλευρά θα πρέπει να απαντήσει οριστικά στη Διεθνή Επιτροπή για την κατασκευή ή μη των Μεσογειακών Χωριών σε Λάρισα και Βόλο.
Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για να μη χαθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες οι αθλητές να φιλοξενηθούν στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Λάρισας και σε κρουαζερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Αμάρ Αντάντι είχε διαμηνύσει την ελληνική πλευρά ότι «Αγώνες χωρίς Μεσογειακά Χωριά» δεν γίνονται αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Αγώνες μπορεί να γίνουν στην Πεσκάρα της Ιταλίας ή ακόμα και στη γειτονική Τουρκία επισημαίνει σε δημοσίευμά της η RealNews.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης είχε αντιπροτείνει τα Μεσογειακά Χωριά να γίνουν από τους Δήμους Λάρισας και Βόλου,real news